Podravka održala „Dan polja pšenice“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Uoči početka žetve pšenice, tvrtka Podravka je u Hlebinama okupila znanstvenike, kooperante te lokalne proizvođače zainteresirane za suradnju na „Danu polja pšenice“. U ime Koprivničko-križevačke županije događanju je prisustvovao viši savjetnik-specijalist za poljoprivredu, ruralni razvoj, šumarstvo i lovstvo Denis Maksić.

Ovakvu praksu Podravka provodi već duži niz godina kako bi unaprijedila proizvodnju i kvalitetu pšenice. Direktor Sektora poljoprivrede Zdravko Dimač najavio je kako Podravka planira značajno povećati otkup pšenice te unaprijediti suradnju s kooperantima i domaćim OPG-ovima, a sve u cilju ostvarenja 100 postotnog udjela domaće sirovine u svojim gotovim proizvodima.

Do 2022. godine Podravka planira svu sirovinu dobivati iz hrvatskih polja, a trenutno je u proizvodnju uključeno 2500 kooperanata, dok će ih trebati još još nekoliko tisuća. Svojim proizvođačima Podravka nudi stručnu pomoć, ali im i financijski pomaže te kupnjom repromaterijala, zaštite i umjetnih gnojiva kompletno upravlja proizvodnjom.

Proizvođačima koji se odluče na suradnji s nama nudimo siguran otkup, kvalitetnu cijenu, a nusproizvode kao uljanu repicu i kukuruz Podravka će otkupiti.“, poručio je direktor Dimač.

Nakon stručnih predavanja, proizvođači su u društvu stručnjaka iz Podravke obišli pokusno polje u Jeduševcu na kojem je ove godine zasijano 48 sorti pšenice iz devet oplemenjivačkih programa.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: glaspodravine.hr