Upriličen prijem za članove županijskog Saveza udruga umirovljenika

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U srijedu, 20. lipnja u prostorima Županijske uprave župan Darko Koren i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar održali su prijem za članove Saveza umirovljenika i starijih osoba Koprivničko-križevačke županije, na čelu s predsjednikom Franjom Zirdumom, koji su osvojili ekipno prvo mjesto na 24. Međužupanijskim sportskim susretima umirovljenika u Daruvarskim toplicama.

Župan je čestitao članovima Saveza na ovom iznimnom uspjehu te na vještinama koje su pokazali u natjecanju s umirovljenicima iz četiri druge županije – Bjelovarsko-bilogorske, Varaždinske i Međimurske.

Čestitam vam na pokazanom natjecateljskom duhu, na peharima i medaljama koje ste osvojili i donijeli u Županiju, čime ste potvrdili da smo zdrava i sportska županija i da se možemo podičiti sportskim rezultatima. Čuli smo da ste osvojili prva mjesta u disciplinama streljaštva i šaha, drugo mjesto u belotu i treće u pikadu te ekipno prvo mjesto te vam zahvaljujem što ste napravili iskorak u promoviranju Županije jer mislim da svaki takav događaj ima i tu svrhu. Posebno zahvaljujem predsjedniku Pintaru na organizaciji ovog susreta i angažmanu u podizanju kvalitete života naših građana treće životne dobi te vam želim mnogo zdravlja i uspjeha u daljnjim natjecanjima.“, kazao je župan.

Predsjednik Pintar dodao je kako su njegovi kolege iz Saveza „zlatna generacija“ te kako im je čast i zadovoljstvo biti na prijemu kod župana i pokazati svoju ljubav prema sportu.

Stvarno smo bili oduševljeni kada su zbrojeni rezultati i podijeljene nagrade, a atmosfera je bila doista predivna. Jedino nam je malo žao što zbog remonta kuglane nije nastupila naša kuglačka ekipa koja je izvrsna, no možemo reći kako smo svi uživali u zajedničkom druženju. Zahvaljujem Županiji da potpori i naporima da nam život učini ljepšim i ugodnijim te se veselim budućoj suradnji.“, istaknuo je predsjednik Pintar.

Zahvalama Županiji pridružio se i predsjednik Saveza Franjo Zirdum koji je kazao kako se osim sportskim susretima bave i glazbom te međunarodnom suradnjom, posebno s Mađarima, s kojima njeguju prijateljske odnose.

Drago nam je što možemo na aktivan način provoditi starost, zahvaljujem svima kojima nam u tome pomažu te se nadam kako ćemo i nadalje ovako uspješno surađivati.“, poručio je predsjednik Zirdum, a okupljenima se obratio i hrvatsko-američki državljanin Milan Ćorković koji na susretima sudjeluje već 15 godina i brani boje Koprivničko-križevačke županije.

Prijemu su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić te pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja.

Služba ureda župana