Županijska skupština donijela Odluku o mjerama zaštite od požara u šumama i na šumskom zemljištu

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U ljetnom periodu kada zbog visokih temperatura postoji povećana opasnost izbijanja požara, molimo građane na oprez prilikom boravka u šumama i na šumskom zemljištu.

Županijska skupština Koprivničko-križevačke županije donijela je Odluku o mjerama čuvanja i zaštite šuma, provođenja šumskog reda te zabrani loženja otvorene vatre i paljenja drvenog ugljena za šume i  šumsko zemljište šumoposjednika na području Županije, kojom su propisane mjere s ciljem zaštite od požara u šumama i na šumskom zemljištu. Odluka se odnosi na sve žitelje Županije.

U Odluci tako stoji kako je svaka osoba koja se nalazi u šumi ili blizu nje, a primijeti neposrednu opasnost od nastanka požara ili požar, dužna je tu opasnost ukloniti, odnosno ugasiti požar ako se to može učiniti bez opasnosti za sebe ili drugu osobu. Ako nije u mogućnosti otkloniti opasnost, dužna je obavijestiti najbližu policijsku ili vatrogasnu postrojbu, centar za obavješćivanje, šumariju ili drugo tijelo jedinice lokalne samouprave.

Tekst Odluke možete vidjeti OVDJE.

Služba ureda župana