Župan otvorio „Ljeto na Šoderici“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Župan Darko Koren u nedjelju, 10. lipnja svečano je otvorio novu sezonu „Ljeta na Šoderici“ koje će i ove godine svojim bogatim programom privući stotine posjetitelja na obale Podravskog mora.

„Ljeto na Šoderici“ održava se četvrtu godinu zaredom, no, kao što je pojasnio župan, „proces revitalizacije Podravskog mora i aktiviranja njegovih turističkih potencijala traje puno duže“, a na njemu su snage udružile Koprivničko-križevačka županija, županijska Turistička zajednica, Općina Legrad, brojne udruge i poduzetnici.

Uvijek govorim kako se bez privatnog interesa i poduzetničke inicijative ne može realizirati ozbiljan turistički projekt, u čemu mi kao Županija i županijska Turistička zajednica možemo dati podršku u smislu marketinga i promocije. Takve inicijative su za svaku pohvalu te sa zadovoljstvom mogu reći kako na Šoderici imamo ugostiteljske i smještajne kapacitete, a kroz simbiozu svih nas može se napraviti dobar turistički proizvod. Ljudi su željni ljetnih sadržaja, a nama je cilj da ih kroz kvalitetne i raznovrsne programe što više okupimo ovdje.“, naglasio je župan na otvorenju.

Pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev kazala je kako je program započeo još u petak koncertom Gazdi, u subotu je nastavljen ŠodeVinoracijom, nogometnim turnirom i natjecanjem u kuhanju gulaša, a danas su svečanost uveličali članovi Oldtimer kluba „Biciklin“ i brojni rekreativci koji su u sklopu 13. Festivala biciklističke rekreacije vozili od Koprivnice do Šoderice.

Kao i dosadašnjih godina, posjetiteljima smo kroz ljetnu sezonu pripremili razna događanja, primjerice Šaran i Vegeta kup, Showderica, Country vikend, Obiteljski dan i Rocklive. Smatramo kako smo zaista uspjeli Podravskom moru vratiti onaj stari sjaj, što se može vidjeti po broju kupača i manifestacija te smo itekako zadovoljni postignutim, samo trebamo malo lijepog vremena.“, dodala je pomoćnica direktora Sočev.

Načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić zahvalio je Županiji i županijskog Turističkoj suradnji na očuvanju ovog „bisera kontinentalne turističke ponude“ te pozvao da zainteresirane da provedu ugodne ljetne dane uz brojne sadržaje na Šoderici.

Otvorenju „Ljeta na Šoderici“ prisustvovali su i zamjenica gradonačelnika Koprivnice Ksenija Ostriž, načelnik Općine Drnje Petar Dombaj, predstavnici Aquaterra Lake Resorta, Turističke zajednice područja Središnje Podravine te brojni posjetitelji.

Služba ureda župana