Održan koordinacijski sastanak LAG-ova s područja Županije

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U petak, 8. lipnja u prostorima PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije održan je koordinacijski sastanak lokalnih akcijskih grupa s područja Županije na temu uspostave kratkog opskrbnog lanca Koprivničko-križevačke županije.

Sastanku je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima, a organizirala ga je PORA u suradnji sa Županijom, LAG-om „Podravina“, LAG-om „Prigorje“, LAG-om „Izvor“, LAG-om Mura-Drava.

Na početku sastanka okupljene su pozdravili zamjenik Ljubić i ravnateljica PORA-e Melita Birčić, nakon čega su predstavnici PORA-e govorili o Pozivu za ulazak u kratki opskrbni lanac Koprivničko-križevačke županije, čiji je cilj uspostava organiziranog udruženja poljoprivrednih proizvođača koji će obuhvatiti najkvalitetnije poljoprivredne proizvode i njihove prerađevine. Tijekom sastanka predstavnici LAG-ova i Županije također su iznijeli svoje prijedloge u svrhu što kvalitetnije pripreme kratkog opskrbnog lanca.

Županijski kratki opskrbni lanac provodit će se u okviru projekta AgriShort, financiranog iz INTERREG V-A Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020, a u okviru projekta izradit će se i zajednička promotivna brošura, vizualni identitet kratkog opskrbnog lanca i online aplikacija s uključenom web trgovinom.

Služba ureda župana