Osnovna škola Braće Radić proslavila 61. rođendan

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U prepunoj dvorani Domoljub u Koprivnici u petak, 8. lipnja svečano je proslavljen Dan Osnovne škole „Braća Radić“ te njezin 61. rođendan, a programu je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Uvodno se obratio ravnatelj Krešo Grgac, uputivši pozdrave učenicima, zaposlenicima škole, roditeljima i svima ostalima koji su bili uključeni u podršku i pomoć školi. Također je kazao kako se škola nalazi pred brojnim izazovima, u čemu je potrebno istaknuti kurikularnu reformu. Iako se nisu prijavili za njezinu eksperimentalnu fazu, škola već provodi brojne aktivnosti koje se mogu smatrati inovativnima, poput robotike.

Veseli me što ćemo druge godine zaredom povećati broj učenika, a ulaganje u njih doista se isplati što vidimo kroz uspjehe koje ostvaraju u brojnim područjima. Zahvaljujem Županiji koja prepoznaje značaj i važnost održavanja županijskih natjecanja, kao i financiranja centara izvrsnosti.“, napomenuo je ravnatelj Grgac.

Zamjenik Ljubić školi je čestitao 61. obljetnicu, kao i na svim uspjesima koje su postigli učenici i mentori, dodavši: „Iz izlaganja ravnatelja čujemo da se mnogo i kvalitetno radilo na svim područjima te da postoji jedna posebna sinergija i zajedništvo u školi, što je i najvažnije. Županija vam je na raspolaganju za daljnju suradnju te vam želim da i nadalje ostvarujete ovako dobre rezultate po kojima ste poznati i izvan granice Hrvatske.“

U sklopu svečanog programa predstavljen je i film o aktivnostima u školi u proteklih godinu dana, dok su se svojim nastupima predstavili školski zbor, maleni recitatori sa svojim nagrađenim pjesmama i plesači.

Služba ureda župana