Atraktivne utrke i najbolji motociklisti na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u Kozarevcu

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Moto klub “KARAS TEAM” iz Kozarevca, Općina Kloštar Podravski i Turistička zajednica područja „Dravski Peski” bili su organizatori utrke Otvoreno prvenstvo Hrvatske koja je održana u četvrtak, 31. svibnja na Karasovom brijegu u Kozarevcu.

Utrku je podržala i Koprivničko-križevačka županija i županijska Zajednica sportova, a motocikliste i publiku pozdravio je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac, dok su prigodne riječi uputili i načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović te tajnik AMK Križevci i predsjednik županijskog Savjeta za sigurnost na cestama Stjepan Peršin.

Na spektakularnim utrkama nastupili su najbolji hrvatski vozači te gosti iz inozemstva, njih oko 120, a najboljima u klasi B-250 pokazali su se Tomislav Bermanec. Krunoslav Ivanović i Dinko Folnović, koji su podijelili prvo mjesto u klasi B-Open, dok je HR MX2 osvojio Nikola Hranić. Alex Novak bio je najbrži u HR MX50J, klasa HR MX65J pripala je Šimunu Ivandiću, HR MX85J Patriku Ujčiću, HR MXOPEN Matiji Kelavi, a u kategoriji quadova najbrži je bio Damjan Brinovšek. Danko Braim bio je najbolji u HR VET A klasi.

Organizator utrke i predsjednik kluba Karas Team Antun Karas kazao je kako je ovo  15. godina utrke, a važno je spomenuti kako staza Karasov brijeg ima i europsku licencu te je prepoznato u Hrvatskoj i Europi kao mjesto na kojem se voze vrhunske utrke.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: epodravina.hr