Županija podržala kampanju „Zaposli se u Hrvatskoj“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Hrvatski zavod za zapošljavanje i Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava pokrenuli su kampanju „Zaposli se u Hrvatskoj“, čije se središnje događanje održalo u utorak, 29. svibnja na području cijele Republike Hrvatske. Kampanja je održana i u sva tri grada u Koprivničko-križevačkoj županiji, a zamjenik župana Ratimir Ljubić posjetio je djelatnike Zavoda koji su informirali građane na Zrinskom trgu u Koprivnici.

Iz Zavoda su poručili kako je kampanja pokrenuta s ciljem boljeg informiranja javnosti o aktivnostima te mjerama aktivne politike zapošljavanja koju provode Ministarstvo i Zavod, a naglasak je na aktivaciji domaće radne snage te predstavljanju projekata financiranih Europskog socijalnog fonda. Kroz navedene aktivnosti i projekte želi se pružiti građanima mogućnost pronalaženja zaposlenja i ostanka u Hrvatskoj te razvoj njihovih osobnih i poslovnih kompetencija, a poslodavcima olakšati pronalazak radne snage.

Vlada RH osigurala je preko 1,6 milijardi kuna za provedbu paketa mjera aktivne politike zapošljavanja „Od mjere do karijere“ u 2018. godini, gdje je potrebno istaknuti potpore za samozapošljavanje kao najuspješniju i najpopularniju mjeru. Potpora je ove godine uvećana do 55.000 kuna, a omogućena su i udruživanja. Novost je potpora za prvo zapošljavanje/pripravništvo s naglaskom na privatni sektor koja je važna za mlade koji tek ulaze na tržište rada i kroz koju se osigurava stabilan posao i odgovarajuća primanja mladima uz sufinanciranje poslodavcima 50% iznosa njihove plaće bez gornjeg limita.

Služba ureda župna