Udruga „Bolje sutra“ održala završnu konferenciju projekta IKSoC

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice u utorak, 29. svibnja održala je završnu konferenciju projekta IKSoC – inovativni koprivnički socijalni centar „KopriVITA“ koji je s provedbom započeo u lipnju prošle godine, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali.

Konferenciji je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je članovima čestitao na svemu što su ostvarili u sklopu projekta, ali i na onome što planiraju u budućnosti, pohvalivši ih na kreativnosti i inovativnosti u pripremanju jela s koprivom, kao i na poticanju zapošljavanja osoba s invaliditetom.

Glavni cilj projekta bilo je stvaranje preduvjeta za osnivanje društvenog poduzeća koje će doprinijeti uključivanju osoba s invaliditetom na tržište rada, a o tom je izazovu govorila i saborska zastupnica Ljubica Lukačić, koja je također čestitala Udruzi na uspješnom završetku projekta.

Predsjednica Udruge Marija Mraz kazala je kako je godina trajanja projekta bila prepuna raznih aktivnosti te kako je 11 osoba s invaliditetom koji su se nalazili na Zavodu za zapošljavanje steklo potrebna znanja i vještine za rad u budućem socijalnom poduzeću. „Cilj nam je da na Zavodu više nema niti jedne osobe s invaliditetom.“, poručila je predsjednica Mraz.

Pokretanjem društvenog poduzeća za proizvodnju tjestenine od koprive želi se osobama s invaliditetom omogućiti pronalazak posla i približiti ih tržištu rada, dok se specifični ciljevi odnose na njihovo osnaživanje, educiranje i osposobljavanje za samostalan život.  Projektom se potaknula vidljivost i prepoznatljivost društvenog poduzetništva te ojačala međunarodna suradnja i komunikacija kako postojećih, tako i novih društvenih poduzetnika.

Služba ureda župana