Održane 19. Županijska smotra pjevačkih zborova i 15. Županijska smotra malih vokalnih sastava

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U organizaciji Županijske zajednice kulturno-umjetničkih udruga, u nedjelju, 27. svibnja u Muzeju grada Đurđevca održane su 19. Županijska smotra pjevačkih zborova i 15. Županijska smotra malih vokalnih sastava.

Domaćini smotre bili su članovi KUD-a „Petar Preradović“ iz Đurđevca, a sudionicima i gostima obratili su se pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić u ime Koprivničko-križevačke županije, gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči te predsjednik KUD-a Đuro Bobovčan. Pohvalivši Zajednicu na predanom radu na očuvanju bogatstva kulturnog amaterizma, smotre je otvorila pročelnica Ivančić.

U programu je sudjelovalo 250 amatera iz 12 Udruga, u natjecateljskom dijelu programa u kategoriji zborova sudjelovao je HPD „Kalnik“ iz Križevaca, dok su se u revijalnom dijelu programa predstavili Zbor umirovljenika grada Koprivnice, Katedralni pjevački zbor Križevci i  MPZ HPD-a „Ferdo Rusan“ Virje. Mali vokalni sastavi predstavili su se u tri kategorije, a u kategoriji slobodni stilovi i žanrovi natjecali su se VS KUD-a „Stari graničar“ iz Cirkvene, VS KUD-a „Petar Preradović“ Đurđevac „Katarine“ te ŽVS KUD –a „Podravka“ iz Koprivnice. U revijalnom dijelu programa predstavile su se članice ŽVS Udruge prijatelja kulture „Vlado Dolenec“ Koprivnički Bregi, a u kategoriji izvorna pučka glazba u natjecateljskom dijelu sudjelovali su  ŽVS KUD –a „Prigorje“ Križevci i  ŽVS  „Rudarice“ KUD-a „Rudar“ iz Glogovca. U kategoriji mali folklorni sastav natjecali su se ŽVS –a KUD-a  Molve i ŽVS  KUD-a „Petar Preradović„ Đurđevac.

Odlukom Selektora Hrvatskog sabora kulture Tomislava Habulina, Županiju će na 51. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova predstavljati HPD „Kalnik“ Križevci, a susret će se održati od 6. do 7. listopada 2018. godine u Rovinju.

Na 15. susretu hrvatskih malih vokalnih sastava koji će se održati od 10. do 11. studenoga 2018. godine u Sisku, Županiju će predstavljati ženski vokalni sastav KUD-a „Podravka“ iz Koprivnice, ženski vokalni sastav „Rudarice“ KUD-a „ Rudar“ iz Glogovca  i ženski vokalni sastav „Đurđevčice„ KUD-a Petra Preradović iz Đurđevca.

Selektor Habulin po prvi je put ocjenjivao  amatere iz Koprivničko-križevačke županije te je pohvalio organizatore i domaćine te sve voditelje, dirigente i  sudionike. Također je istaknuo kako je veoma zadovoljan  i ugodno iznenađen kvalitetom svih izvedbi, odabirom skladbi  te općim dojmom. Smotra je održana pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije.

Služba ureda župana