Udruga „Latice“ predstavlja svoje aktivnosti na Danu otvorenih vrata

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Povodom Dana otvorenih vrata udruga 2018. koji organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici, zamjenik župana Ratimir Ljubić u četvrtak, 24. svibnja posjetio je članove Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice“ Koprivnica.

Županija je Dan otvorenih vrata udruga podržala animirajući udruge sa svog područja za uključivanje te je preuzela ulogu koordinatora na županijskoj razini, a Latice su ovom prilikom pripremile edukativno predavanje na temu „Živjeti zdravo“ koje je održala dr. Maja Blažeković, specijalistica epidemiologije i voditeljica Savjetovališta za prekomjernu tjelesnu težinu i debljinu Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije.

Zamjenik Ljubić pohvalio je vodstvo Udruge i predsjednicu Nevenku Fuchs na predanom radu s članovima, kojima na razne načine pokušavaju podići kvalitetu života i integrirati ih u društveni život zajednice.

Udruga djeluje na području cijele Županije, a okuplja djecu s teškoćama u razvoju i odrasle osobe s intelektualnim oštećenjima, njihove roditelje, skrbnike te stručne osobe. Svoje članove žele osposobiti za samostalan život provođenjem brojnih aktivnosti, a također osiguravaju rehabilitaciju, kao i terapijsko jahanje te plivanje. Udruga trenutno broji 164 člana, a obuhvaća tri ključna projekta: Klub „Latica“ za osobe s intelektualnim teškoćama, Igraonicu „Dodir“ za djecu s teškoćama u razvoju predškolske dobi te Mlađi klub „Naši anđeli“ koji provodi rehabilitaciju djece s teškoćama u razvoju za vrijeme školskih praznika. Među aktivnostima, potrebno je istaknuti projekt „I mi to možemo“, koji je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, čiji je cilj pružanje psiho-socijalne podrške osobama s intelektualnim teškoćama i njihovim roditeljima, rad na osobnom rastu i razvoju, kao i na osnaživanju te učenju nošenja sa svakodnevnim situacijama.

Osim predavanja „Živjeti zdravo“, Udruga je pripremila i predavanje „Uloga radnog terapeuta kod osoba s intelektualnim teškoćama“ koje je održala Mirjana Peršinović, radni terapeut Udruge te kreativnu radionicu za osobe s intelektualnim teškoćama na kojoj će se izrađivati sapuni i predmeti obrnutom decoupage tehnikom.

Pozivamo Vas da danas posjetite prostorije Udruge „Latica“ u Herecegovačkoj ulici 1 u Koprivnici te da se u sklopu Dana otvorenih vrata družite s članovima i doznate nešto više o njihovim vještinama i interesima.

Služba ureda župana