U Križevcima održana tribina „Pravna, zdravstvena i socijalna zaštita umirovljenika i osoba starije životne dobi“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Nakon Koprivnice i Đurđevca, Savjet za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije održao je svoju posljednju tribinu pod nazivom „Pravna, zdravstvena i socijalna zaštita umirovljenika i osoba starije životne dobi“ u prostorima Gradske vijećnice u Križevcima.

Brojni zainteresirani tom su se prilikom mogli informirati o pravima umirovljenika i osoba starije životne dobi, a na samom početku tribine pozdravili su ih predsjednik Savjeta, ujedno i predsjednik Županijske skupštine, Željko Pintar te zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Tribine su održane povodom Međunarodnog dana obitelji, a prvo predavanje imala je potpredsjednica Savjeta i ravnateljica koprivničkog Doma za starije i nemoćne Vesna Križan, koja je govorila na temu „Odgovorno planiranje treće životne dobi“, s ciljem da se kod osoba starije životne dobi potakne vlastita odgovornost o planiranju životnih prioriteta.  Okupljenima se zatim obratio član Savjeta i ravnatelj Centra za socijalnu skrb Koprivnica Danijel Rušak na temu „Prava iz sustava socijalne skrbi“, dok je zamjenica ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Vlatka Janeš Poje predstavila dostupnost zdravstvene zaštite osobama starije životne dobi.

Služba ureda župana