Učenici Osnovne škole Sokolovac upoznali se radom Županijske uprave

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Učenici osmih razreda Osnove škole Sokolovac u četvrtak, 17. svibnja boravili su u posjetu Županijskoj upravi, kako bi se upoznali s djelovanjem Koprivničko-križevačke županije.

Učenike i njihove nastavnice dočekali su zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek, a zatim im je zamjenik predstavio osnovne podatke o geografskom položaju Županije, demografskim kretanjima i ustroju Županijske uprave. Također su razgovarali o najvažnijim županijskim manifestacijama, značajkama gospodarstva Županije i najvećim tvrtkama, ali i posebnostima koje ovaj kraj razlikuju od drugih županija.

Učenici su imali priliku zamjeniku župana postavljati pitanja, koja su uglavnom bila vezana uz područje obrazovanja, a na kraju druženja prikazan im je promotivni film županijske Turističke zajednice „Podravina i Prigorje na dlanu“, koji su sa zanimanjem pogledali.

Služba ureda župana