Zamjenik prisustvovao okruglom stolu Udruge „Mali princ“ povodom Dana osoba s intelektualnim teškoćama

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U utorak, 15. svibnja u prostorima Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji “Mali princ” održan je okrugli stol po nazivom “Položaj djece s teškoćama i osoba s invaliditetom u Koprivničko-križevačkoj županiji i kako ga poboljšati”, kojemu je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Povod održavanja okruglog stola bilo je obilježavanja Dana osoba s intelektualnim teškoćama, a organiziran je u okviru projekta „Integracija u društvo“ financiranog sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Osim zamjenika Ljubića, koji je u svom obraćanju pohvalio aktivnosti Udruge na pomoći i integraciji osoba s intelektualnim teškoćama u lokalnu zajednicu, okruglom stolu su prisustvovali predstavnici Grada Đurđevca, obrazovnih i odgojnih ustanova, predstavnici Centra za socijalnu skrb Đurđevac i Zavoda za zapošljavanje, kao i predstavnici udruga, uz domaćinstvo predsjednice Udruge „Mali princ“ Kristinke Štefan. Moderatorica Okruglog stola bila je Božica Mikuldaš, socijalna radnica i članica upravnog odbora Udruge Mali princ.

Sudionici okruglog stola razgovarali su o svojim doprinosima uključivanju djece s teškoćama i osoba s invaliditetom u život zajednice te poboljšanju njihovog života i života njihovih obitelji, a ujedno su izneseni planovi za naredno razdoblje. Zaključak Okruglog stola je da je lokalna sredina sve više senzibilizirana za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: udrugamrdju.hr