Zamjenik Ljubić sastao se s ravnateljima strukovnih škola, gospodarstvenicima i predstavnicima institucija na temu upisa u srednje škole

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U prostorijama Županijske uprave u utorak, 15. svibnja održan je još jedan u nizu sastanaka s ravnateljima strukovnih škola, gospodarstvenicima i predstavnicima Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica i Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije na temu plana upisa u srednje strukovne škole prema potrebama županijskog gospodarstva u školskoj godini 2018./2019.

Sastanak je vodio zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je govorio o aktivnostima plana promocije strukovnih zanimanja, gdje je naglasio kako se portal „Promocija strukovnih zanimanja u Koprivničko-križevačkoj županiji“ nalazi u završnoj fazi, a na njemu će učenici i roditelji moći doznati sve pojedinosti o upisima, zanimanjima, stipendijama i ostalim mogućnostima. Na inicijativu Županije i u suradnji s HGK ŽK Koprivnica, županijskom Obrtničkom komorom, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područnim uredom Križevci, ravnateljima i gospodarstvenicima mnogo se radilo na pripremi upisa u skladu s potrebama županijskog gospodarstva, a popularizacija strukovnih zanimanja planira se nastaviti i kroz direktni kontakt s učenicima i roditeljima.

Plan je da se sljedećih tjedana u 18 osnovnih škola kojima je osnivač Županija te u šest kojima su osnivači gradovi održe prezentacije zanimanja učenicima završnih razreda kako bi im se pružile sve potrebne informacije, a o tome što ih očekuje na radnom mjestu govorit će i sami gospodarstvenici.

Služba ureda župana