Najava: 3. Virovska prkačijada

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Za sve ljubitelje podravskih prkača, 11. i 12 svibnja 2018. godine održava se treći po redu Međunarodni festival izvornih kolača – Virovska prkačijada.

Visoki pokrovitelj događaja je Ministarstvo turizma, posebni pokrovitelj Ministarstvo gospodarstva i Hrvatska turistička zajednica, pokrovitelj događanja je Koprivničko-križevačka županija, a stručni pokrovitelj Hrvatski kulinarski savez i Savez slastičara Hrvatske.

Dvodnevno događanje i slavljenje Njegovog veličanstva prkača bit će obilježeno bogatim programom, a šećer na kraju je koncert Miroslava Škore koji će se održati u subotu, 12. svibnja, u 21 sat u centru Virja. Prkači će se izrađivati u Dječjem vrtiću Zrno Virje i u školi Franje Viktora Šignjara, birat će se najbolja prkačica, a sudjelovat će desetak škola iz Podravine.

Svoje će tradicijske slastičarske vještine na radionicama pokazati eminentni slastičari iz Velike Britanije, Rusije, SAD-a, Malte, Armenije i Albanije, a na posebnom cookingshow-u maštovita jela prezentirat će legenda hrvatskog kulinarstva Stevo Karapandža, uz vrsne promotore kulinarstva Podravke.

Posebnu čast ovom događaju ukazali su predsjednik WACS-a svjetske organizacije kuhara i slastičara Sarkis Yacoubian, predsjednik svjetske organizacije Kuhari bez granica, predsjednik Saveza slastičara Malte te Branko Ognjenović iz udruge Renato – kuhari bez granica.

Prkači, a i Virje, dio su čarobne priče o turističkoj, slastičarskoj i gastronomskoj posebnosti Podravine, čija je tradicija spravljanja prkača isprepletena u sve pore prošlosti i sadašnjosti Virja i Podravine.

Detaljan program 3. Virovske prkačijade možete vidjeti OVDJE.

Služba ureda župana