Tjedan EU fondova Koprivničko-križevačke županije započeo uz Dan ruralnog razvoja

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Koprivničko-križevačka županija, Grad Koprivnica, „PORA“ Razvojna agencija Podravine i Prigorja, HGK Županijska komora Koprivnica i HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije u razdoblju od 7. do 11. svibnja 2018. organiziraju Tjedan EU fondova Koprivničko-križevačke županije.

Tjedan EU fondova započeo je Danom ruralnog razvoja koji je u ponedjeljak, 7. svibnja održan u prostorima PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja, gdje su svoje planove predstavile Lokalne akcijske grupe s područja Županije: LAG „Podravina“ , LAG „Prigorje“, LAG „Prizag“, LAG „Izvor“ i LAG „Mura-Drava“.

Sastanku su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i predstavnici PORA-e koji su pohvalili dosadašnju suradnju i aktivnosti LAG-ova, a glavna je tema bila prezentacija mjera i mogućnosti financiranja koje će LAG-ovi s objavljivati za javni i privatni sektor na svom području.

Prezentacije o svim raspoloživim mjerama održali su Karlo Antolković u ime LAG-a Prigorje, Mihaela Lončar u ime LAG-a „PODRAVINA“, Mihael Ružić u ime LAG-a Mura-Drava, Matija Zamljačanec u ime LAG-a Izvor te Kruno Đurec u ime LAG-a Prizag. Navedeni LAG-ovi kontinuirano će tijekom sljedeće tri godine raspisivati natječaje za javni i privatni sektor, odnosno za korisnike sa svog područja, s ciljem unapređenja ruralnog razvoja.

Tjedan EU fondova Koprivničko-križevačke županije organizira se u povodu obilježavanja Europskog tjedna i „Dana otvorenih vrata EU projekata“ u koordinaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, uz podršku Europske komisije. Svrha manifestacije je predstaviti projekte koji pridonose  razvoju lokalnih zajednica, a kako se na području Koprivničko-križevačke županije provodi značajan broj projekata nastala je ideja da se oni predstave javnosti.

Program za ostatak Tjedna EU fondova:

Utorak, 08. svibnja 2018.

Tema: DAN OTVORENIH VRATA „PORE“ KKŽ – prezentacija rada „PORE“ KKŽ, aktualnih natječaja iz ESI fondova i realiziranih EU projekata.

Vrijeme trajanja: 10,00 – 12,00 sati; Prostor: dvorana „PORE“ KKŽ, Florijanski trg 4

Prezentatori: „PORA“ Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

Sudionici: učenici srednjih škola

Srijeda, 09. svibnja 2018. – Dan Europe

Tema: KONFERENCIJA ZA MEDIJE I PRIJEM ŽUPANA DARKA KORENA ZA SUDIONIKE NAGRADNOG NATJEČAJA ZA DJEČJE LITERARNE I LIKOVNE RADOVE NA TEMU „HRVATSKA KAKVU ŽELIMO“  i podjela potvrda mentorima i osnovnim školama sudionicima nagradnog natječaja.

Vrijeme trajanja: 10,00 – 11,00 sati; Prostor: dvorana Koprivničko-križevačke županije.

Četvrtak, 10. svibnja 2018.

Tema: OTVORENI EU NATJEČAJI ZA PODUZETNIKE I PRIMJER DOBRE PRAKSE PROVEDBE EU PROJEKTA NA PODRUČJU KKŽ

Vrijeme trajanja: 10,00 – 12,00 sati; Prostor: dvorana HGK Županijske komore Koprivnica

Prezentatori: „PORA“ Razvojna agencija Podravine i Prigorja na temu 2. otvorenog natječaja u okviru B Light Grant Sheme, programa suradnje malih i srednjih poduzetnika u pograničnom području Mađarska-Hrvatska u okviru INTERREG V-A Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.; HGK EEN na temu trenutno otvorenih EU natječaja za poduzetnike; Rasco d.o.o. Kalinovac na temu uspješno provedenog EU projekta.

Sudionici: poduzetničke potporne institucije i poduzetnici i obrtnici s područja Koprivničko-križevačke županije.

Petak, 11. svibnja 2018.

Tema: PREZENTACIJA AKTUALNIH I PROVEDENIH EU PROJEKATA JLS-A, INSTITUCIJA I LAG-OVA U KKŽ

Vrijeme trajanja: 09,00 – 11,00 sati; Prostor: Zrinski trg Koprivnica

Predstavljanje na štandovima:

– Koprivničko-križevačka županija i županijske ustanove

– HGK Županijska komora Koprivnica

– HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije i POUKA

– gradovi Koprivnica, Križevci i Đurđevac

– zainteresirane općine

– LAG-ovi s područja KKŽ

Služba ureda župana

Izvor fotografija: www.pora.com.hr