Dodijeljene nagrade za najljepši dječji putopis „Putositnice 2018.“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U dvorani Domoljub u Koprivnici, u petak 4. svibnja održana je dodjela nagrada u sklopu natječaja za najljepši dječji putopis „Putositnice 2018.“, čemu je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Natječaj je u spomen na hrvatskog putopisca Antuna Nemčića objavila Osnovna škola „Antun Nemčić Gostovinski“, a pokrovitelji su bili Koprivničko-križevačka županija, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Grad Koprivnica i Podravka d.d.

U pisanju putopisa mogli su sudjelovati učenici 7. i 8. razreda osnovnih škola s područja Republike Hrvatske, a tema natječaja bile su putositnice s putovanja Lijepom Našom koje sadržavaju opis krajolika, ljudi i običaja te kulturnog i povijesnog bogatstva.

Vrijednim učenicima koji su pokazali svoju kreativnosti i ljubav prema domovini zahvalili su zamjenik Ljubić, ravnateljica škole Gordana Gazdić-Buhanec i pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić.

Povjerenstvo za prosudbu koje su činili predsjednica Branka Jakupec, književnica Enerika Bijač i profesorica hrvatskog jezika Đurđa Majcen, zaista nije imalo lagan zadatak, te je od 46 pristiglih radova izabralo 10 najljepših putopisa učenika, od kojih je pet dobilo nagrade, a pet pohvale.

Služba ureda župana