Održan 9. županijski polumaraton Križevci-Kalnik

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U organizaciji Zajednice športskih udruga Križevci i Atletskog kluba Križevci, a pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, Grada Križevaca i Općine Kalnik, održan je deveti po redu polumaraton Križevci-Kalnik.

Natjecatelje su pozdravili župan Darko Koren, koji je ujedno i otvorio utrku, zamjenik gradonačelnika Križevaca Danijel Šaško i načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer.

Ove je godine  sudjelovalo ukupno 77 natjecatelja, a u muškoj kategoriji prvo je mjesto osvojio Cherutich Nelson Kipkogei, drugi je bio Nagy Tamas, a treći Berec Lajos. Prvo mjesto u ženskoj kategoriji osvojila je Zita Kacser, druga je bila Matea Parlov, a treća Anda Tomaš.

Na utrci su ostvareni i novi rekordi staze pa je tako Cherutich Nelson Kipkogei dionicu od 18,5 kilometara istrčao u vremenu od 1:00:55, odnosno 45 sekundi brže od dosadašnjeg rekorda, dok je Kacser Zita istrčala u vremenu od 1:11:26 poboljšavši tako rekord staze za 2 minute i 55 sekundi.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: krizevci.hr