Učenice Osnovne škole „Đuro Ester“ osvojile prvo mjesto na natjecanju u badmintonu na završnici Državnog prvenstva

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U Poreču je od 22. do 24. travnja održana završnica Državnog prvenstva u badmintonu za osnovne škole, organizator natjecanja bio je Hrvatski školski sportski savez, a domaćin grad Poreč. Na završnici je sudjelovalo 800 učenika iz 77 škola,  iz 20 županija.

Učenice Osnovne škole „Đuro Ester“ Anja Matovina, Nika Matovina, Linda Terzić  i Ana Krupski sudjelovale su među najboljima na natjecanju u badmintonu. Prvo kolo odigrale su sa Kutjevom OŠ Zdenka Turkovića, ŠŠD Vihor  te ih s lakoćom ih pobijedile, zatim sa Zagrebom OŠ Julija Klovića,  ŠŠD  Trešnja, gdje su ponovno pobijedile. U poluzavršnici odigrale su utakmicu s učenicama iz Dubrovnika,  OŠ Lapad, ŠŠD Petka, opet s lakoćom i uvjerljivom pobjedom, te su se plasirale u finale gdje su se našle sa učenicama iz  OŠ Novska, ŠŠD Novska iz Novske i pokazale svoju kvalitetnu igru. Prvo su mjesto osvojile rezultatom  3 : 1.

Sudjelovanje na Završnici Državnog prvenstva veliko je postignuće za svakog učenika, a svojom sposobnošću, znanjem i vještinama mogu sudjelovati među najboljima.  Stoga, drage učenice, mlade sportašice, činjenica da ste bile dio ove uzbudljive sportske priredbe čini vas ponosnima, jačima i spremnijima za vaše daljnje životne korake.

Nika, Anja, Linda i Ana  budite sretne i ponosne!

PRVO  mjesto u državi. Bravo!

Vesna Hižman-Perošić, prof.