Udruga „Bolje sutra“ prisustvovala Sajmu uspješnih EU projekata

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice prisustvovala je Danu Europskog socijalnog fonda u Šibeniku, Sajmu uspješnih EU projekata te panel raspravi „Tijela u sustavu“. Riječ je o manifestaciji kojoj je cilj široj javnosti predstaviti mogućnosti i rezultate financiranje projekta iz Europskog socijalnog fonda, u koje su uključene mjere aktivne politike zapošljavanja, program zapošljavanja žena, kurikularna reforma, jačanje sustava gospodarstva, socijalna inkluzija te jačanje državne i javne uprave.

Europski socijalni fond jedan je od strukturnih fondova EU, a članice ga koriste kako bi ostvarile potporu za ulaganja u ljudski kapital i jačanje konkurentnosti gospodarstva. U Hrvatskoj se ciljano i strateški usmjerava s pojačanim fokusom na sustavne reforme koje mogu koristiti što većem broju ljudi. Državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava Katarina Ivanković Knežević kazala je kako je u proteklih deset godina bilo više od tisuću projekata u okviru Fonda, a u njima je sudjelovalo više od 80 tisuća ljudi.

Udruga „Bolje sutra“ odabrana je za sudjelovanje kako bi predstavila projekt IKSoC Inovativni koprivnički socijalni centar „KopriVITA“, u sklopu kojeg se proizvodi tjestenina s koprivom. Na štandu su, uz proizvode s koprivom predstavljeni promotivni materijali projekta, a interes za projekt pokazala je i državna tajnica Ivanković Knežević.

Služba ureda župana