Zamjenik Sobota i predsjednik Županijske skupštine na obilježavanju Dana grada Križevaca

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U utorak, 24. travnja u prostoru Hrvatskog doma u Križevcima, svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Križevaca obilježen je 766. rođendan Grada.

Proslavi su prisustvovali zamjenik župana Darko Sobota i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, kao i brojni načelnici općina, predstavnici institucija i udruga, gospodarstvenici i drugi gosti.

Sjednicu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović, a gradonačelnik Mario Rajn u svom je govoru izrazio ponos zbog brojnih uspjeha Grada, koji su ostvareni na dobrobit građana.

Grad su ljudi koji ovdje žive i zato naš Grad želimo voditi tako da osluškujemo potrebe naših građana, da budemo otvoreni za komunikaciju, ali i pomažemo u rješavanju problema. Naša temeljna odrednica je ravnomjeran razvoj urbane sredine i prigradskih naselja, a svojim djelima želimo vratiti život u naša sela. Hvala svima koji doprinose razvoju našeg kraja.“, kazao je gradonačelnik Rajn.

Čestitke Križevčanima uputio je i zamjenik Sobota, koji se obratio u ime župana Darka Korena i predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, dodavši kako se grad svetog Marka Križevčanina može pohvaliti bogatom kulturnom baštinom i stoljetnom tradicijom.

Posebno me veseli što sam u izlaganju gradonačelnika čuo kako je jedan od ciljeva, osim razvoja Grada, i razvoj prigradskih naselja. Ravnomjeran razvoj također je jedan od prioriteta djelovanja Županije, koja mnogo ulaže u poboljšanje života građana u našim gradovima i općinama, a važno je reći i kako su Vlada Republike Hrvatske i Županija dale Križevcima veliku potporu te kroz suradnju doprinijele napretku Grada.“, istaknuo je zamjenik Sobota.

Prigodnim su se riječima obratili i saborski zastupnik Branko Hrg te gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj, a program su svojim nastupima upotpunili učenici Glazbene škole Alberta Štrige iz Križevaca.

Na svečanoj sjednici uručena su i javna priznanja te je tako Nagrada za životno djelo posthumno dodijeljena Antunu Bednaiću, a plakete Grada Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Đurđic, Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ i Stjepanu Jembreku. Priznanja Grada dobili su Nino Čeredar, Mjesni odbor Ivanec Križevački te Udruga vinogradara i vinara „Bilikumž“ Križevci, a zahvalnice Križevačka djevojačka straža, Hrvatske autoceste te križevački dirigent Mario Komazin.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: epodravina.hr