Župan prisustvovao otvorenju „Tjedna EU fondova“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije od 24. do 27. travnja organizira „Tjedan EU fondova“, koji će se održati u Zagrebu, Šibeniku i Mariji Bistrici.

Otvorenju „Tjedna EU fondova“ prisustvovali su i župan Darko Koren te ravnateljica PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić kao regionalni koordinator, a cilj događanja je široj javnosti i potencijalnim korisnicima predstaviti sve mogućnosti korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova,  kao i dobrobiti koju oni nose Hrvatskoj.

Prigodnim su se govorima obratili ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, a ministrica je tom prilikom kazala: „Vlada RH i resorno Ministarstvo, u suradnji sa svima vama, aktivno radi na pojednostavljivanju procedura i sustava upravljanja EU fondovima te na izmjeni zakonske regulative kako bi se još više ubrzalo objavljivanje natječaja, ugovaranje i provedba projekata.“

„Tjedan EU fondova“ je obrazovno-informativno događanje koje od 2013. godine organizira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s kolegama iz drugih institucij u sustavu upravljanja i kontrole EU fondova, a tijekom kojeg će se predstaviti aktualne mogućnosti financiranja iz fondova Europske unije, rezultati, uspješni projekti te izazovi s kojima se prijavitelji najčešće susreću.

Nakon svečanosti otvorenja „Tjedna EU fondova“, ministrica Žalac održala je redoviti sastanak sa županima i regionalnim koordinatorima.

Program ovogodišnjeg Tjedna EU fondova 

Prijavu možete izvršiti na linku: https://strukturnifondovi.hr/tjedan-eu-fondova-2018-krapina-sibenik-i-zagreb/

Služba ureda župana