Svečanom sjednicom Županijske skupštine proslavljen Dan Krapinsko-zagorske županije

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Svečanom sjednicom Županijske skupštine u ponedjeljak, 23. travnja u Bedekovini je obilježen Dan Krapinsko-zagorske županije i 25 godina njezinog postojanja.

Sjednici su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, a otvorila ju je predsjednica Županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije Vlasta Hubicki koja je kazala kako su županije ključ uspjeha za brži i efikasniji sustav te kako se ove godine obilježava i 20 godina od posjeta pape Ivana Pavla II. Mariji Bistrici.

Župan Željko Kolar u svom se govoru posebno osvrnuo na zdravstvo, obrazovanje i gospodarstvo kazavši: „Upravljamo s 30 osnovnih, 54 područne i devet sjajnih srednjih škola, suvlasnici smo veleučilišta i velik dio investicija koje se trenutno odvijaju na području županije, vezane su uz obrazovanje. Imamo osam škola u energetskoj obnovi, u što će ukupno biti uloženo 50 milijuna kuna, a trenutno se grade i dvije sportske dvorane. Naravno, ništa od toga ne bi bilo bez našeg jakog gospodarstva, bez naših obrtnika i poduzetnika.“

Prigodnim su se govorima obratili i izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i saborski zastupnik Žarko Tušek, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved kao izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić, saborski zastupnik i predsjednik SDP-a Davor Bernardić, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, predsjednik Županijske skupštine Karlovačke županije Ivan Vučić te načelnik Bedekovčine Darko Ban.

 Na svečanoj sjednici dodijeljena su i ovogodišnja županijska priznanja: Plaketa za životno djelo dodijeljena je Marcelu Majsecu, plakete za doprinos ugledu i promociji Krapinsko-zagorske županije dodijeljene su Rajku Suhodolčanu i Zdenki Grilec, a plakete za iznimno postignuće u protekloj godini Hotelu Villa Magdalena i Luki Leškoviću. Povelje su dobili Aikido klub Hohoemi, DVD Kačkovec, DVD Klanjec, Kickboxing klub Zmaj Bedekovčina, Lea Pongrac, vlč. Marijan Culjak, Mirica Škvorc, Općina Gornja Stubica – za manifestaciju Susreti za Rudija, Spomenka Štimec, Terme Stubaki j.d.o.o. – PJ. Hotel Matija Gubec, Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata – Županijska podružnica, Udruga “Modus Vivendi Stubaki”, Vlasta Horvatić – Gmaz, Zvonimir Berić i Željko Hohnjec.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su Lucija Jelušić, Rajko Suhodolčan i Jurica Vugrek.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: Krapinsko-zagorska županija