Srednja škola Koprivnica u projektu „Partnerska mreža škola za strukovno obrazovanje između Baden-Württemberga i Hrvatske“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić sastao se s ravnateljicom Srednje škole Koprivnica Manuelom Gregurić i predstavnicima Kaufmännische Schule Mergentheim kako bi razgovarali o projektu „Partnerska mreža škola za strukovno obrazovanje između Baden-Württemberga i Hrvatske – poticanje dvojnog strukovnog obrazovanja“.

Kao što je pojasnila ravnateljica Gregurić, cilj projekta je omogućiti bolje prilike zapošljavanja za mlade, a osnivanjem partnerstva za učenje između strukovnih škola iz Baden-Württemberga i Hrvatske, hrvatske će strukovne škole dobiti podršku u prilagodbi svojih obrazovnih programa i programa za osposobljavanje potrebama tržišta rada. Želi se dobiti potrebnu razinu stručnosti za prijelaz na dvojni sustav strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, a partnerstva za učenje potiču i zajednička istraživanja novih oblika podučavanja te korištenje digitalnih medija u nastavi.

Zamjenik Ljubić ravnateljici i partnerima poželio je mnogo sreće i uspjeha u provedbi projekta, naglasivši važnost razmjene iskustava, kao i prenošenja primjera dobre prakse.

Početak projekta koji će trajati godinu i pol obilježen je stručnim skupom, a nastavnici škola sudionica sudjelovat će na radnim sastancima koji će se održavati u Hrvatskoj i Baden-Württembergu, uključujući i radionicu u Europskoj akademiji za osposobljavanje i razmjenu. Nadalje, osim susreta uživo, strukovne škole sudionice i ostali partneri razmjenjivat će iskustva i virtualnim putem, a projekt će se oslanjati i na znanje i iskustvo industrijskih, gospodarskih i obrtničkih komora.

Svečano potpisivanje ugovora o partnerstvu između koprivničke Srednje škole i Kaufmännische Schule Mergentheim održano je u sklopu posjeta delegacije premijera pokrajine Baden-Württemberg Winfrieda Kretschmanna Hrvatskoj, a potpisivanju je prisustvovala i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Od 13 prijavljenih srednjih strukovnih škola u Hrvatskoj, za provedbu projekta odabrane su tri škole – Srednja škola Koprivnica, Gospodarska škola Istituto professionale Buje i Tehnička škola Ruđera Boškovića Zagreb.

Služba ureda župana