Na sjednici Grupacije zaštite na radu raspravljalo se o nedostatku liječnika specijalista medicine rada na području Županije

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U prostorima Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica u četvrtak, 19. travnja održana je sjednica Grupacije zaštite na radu na kojoj se raspravljalo o aktualnom problemu nedostatka liječnika specijalista medicine rada na području Koprivničko križevačke županije.

Sjednici je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je naglasio kako na području Županije postoji potreba za pet liječnika specijalista medicine rada, a trenutno radi samo jedan, te kako Županija čini sve što je u njezinoj moći da doprinese rješenju tog problema. Slična je situacija i na razini države, gdje nedostaje 50 liječnika specijalista medicine rada, a zamjenik je istaknuo kako su na tu temu održani brojni sastanci sa zdravstvenim ustanovama i resornim ministarstvom. U tijeku su pregovori s privatnom ustanovom iz Bjelovara koja ima jednog liječnika, a za otprilike dva tjedna kreće novi natječaj za koncesije.

Svoje osvrte na ovu temu dali su i predsjednica Grupacije Vesna Đureta, voditeljica Službe zaštite na radu u Belupu, tajnica Grupacije Vlatka Grotić-Samaržija iz HGK Županijske komore Koprivnica te ostali stručnjaci zaštite na radu i predstavnici tvrtki s područja Županije.

Služba ureda župana