Radni sastanak u Općini Ferdinandovac na temu pripreme i prijave projekata

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U prostorijama Općine Ferdinandovac održan je radni sastanak na kojem su sudjelovali zamjenik župana Ratimir Ljubić, ravnateljica PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić sa suradnicama te načelnik Općine Ferdinandovac Vjekoslav Maletić.

Tema sastanka bila je mogućnost povlačenja sredstava iz različitih EU i nacionalnih fondova kroz projekte u čijoj izradi i provođenju Općina može računati i na pomoć PORA-e, a razgovaralo se i o prijavljenim te planiram projektima. Općina trenutno ima desetak prijavljenih projekata koji su u različitim fazama provjere i ocjenjivanja, a u narednom periodu prioritet je izrada projektno-tehničke dokumentacije za sanaciju odlagališta otpada „Orl“ te prijava projekta sanacije na sufinanciranje iz Kohezijskog fonda.

Zamjenik Ljubić kazao je kako su Županija i PORA na raspolaganju za svu potrebnu pomoć te je najavio kako je u pripremi projekt energetske obnove zgrade Osnovne škole Ferdinandovac. Također, u vrijeme ovogodišnjih ljetnih praznika planira se zamijeniti pod u školskoj sportskoj dvorani, kako bi taj prostor još više mogao zadovoljiti potrebe nastave tjelesne kulture, kao i svih ostalih korisnika.

Služba ureda župana

Izvor fotografije: ferdinandovac.hr