U Koprivnici je otvorena 17. Državna smotra radova učenika s teškoćama u razvoju

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U organizaciji Obrtničke škole Koprivnica i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, u petak, 13. travnja u Koprivnici je otvorena 17. Državna smotra radova učenika s teškoćama u razvoju na kojoj je sudjelovalo više od stotinjak učenika i mentora iz 28 hrvatskih škola.

U sklopu programa otvorenja, prigodnim su se govorima obratili zamjenik župana Ratimir Ljubić, viša stručna savjetnica za učenike s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Sandra Jukić, voditelj Odsjeka za stručne ispite, napredovanja, natjecanja i stručna usavršavanja nastavnika u Agenciji Siniša Markulin, ravnatelj koprivničke Obrtničke škole Zlatko Martić te gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

Predstavnici Agencije zahvalili su Obrtničkoj školi na organizaciji i domaćinstvu te naglasili kako su upravo ovakva događanja prilika da se predstave kompetencije učenika s teškoćama u razvoju i približe potencijalnim poslodavcima. Ujedno se pružaju mogućnosti za suradnju škola, kao i za sklapanje novih prijateljstava među učenicima.

U glazbenom dijelu programa nastupili su učenici 2.g. razreda Obrtničke škole pod vodstvom Brune Antolića, tamburaški sastav Obrtničke škole, učenici Umjetničke škole „Fortunat Pintarić“ te recitatori.

Zamjenik Ljubić sa suradnicima je obišao izlagačke prostore učenika i njihovih mentora, a sudionicima su na kraju Smotre podijeljene zahvalnice te prigodni pokloni.

Služba ureda župana