Započele pripreme za Dan maturanata 2018.

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Ravnatelji koprivničkih, križevačkih i đurđevačkih srednjih škola u ponedjeljak, 9. travnja okupili su se na sastanku sa zamjenikom župana Ratimirom Ljubićem i suradnicima kako bi razgovarali o provedbi Dana maturanata 2018. godine.

Maturanti koprivničkih i đurđevačkih srednjih škola i ove će godine plesati tradicionalno salonsko kolo kojim će obilježiti završetak svog srednjoškolskog obrazovanja, dok će križevački srednjoškolci plesati kvadrilju.

Salonsko kolo nastalo je još u vrijeme hrvatskog nacionalnog preporoda kao jedinstveni ples, koji se sastoji od šest plesnih figura (osmica, zvijezda, karika, prolaz, zmija, naklon), dok je kvadrilja francuski dvorski ples koji se plesao u 18. i 19. stoljeću u središnjoj Europi.

Zamjenik Ljubić ravnateljima je zahvalio na suradnji te je njihovim učenicima poželio mnogo uspjeha u nastavku obrazovanja ili pronalasku zaposlenja.

Služba ureda župana