Križevački gimnazijalci sudjelovali na prvoj radionici BASF-ovog znanstvenog programa Chemgeneration

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Na Institutu Ruđer Bošković započeo je ciklus kemijskih radionica za srednjoškolce koji se odvija u okviru programa kompanije BASF pod nazivom Chemgeneration. Svečanom otvaranju nazočili su i prisutnima se prigodnim riječima obratili stručni voditelj programa doc. dr.sc. Tomislav Portada, zatim izvršni direktor tvrtke BASF Simon Franko, dr.sc. David Matthew Smith ravnatelj IRB-a i Thomas E. Schultze veleposlanik SR Njemačke u Hrvatskoj.

Kao rezultat dobre suradnje s IRB-om trideset i dva mlada kemičara Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci u pratnji profesorica Gordane Pintarić-Kovač i Maje Dragić imali su čast sudjelovati na svečanom otvaranju i ovoj prvoj radionici u ciklusu. S učenicima su radili doc. dr. sc. Tomislav Portada, dr.sc. Marina Juribašić Kulcsar, dr.sc. Ivo Crnolatac, Luka Bilić i Marko Tomina.

BASF Chemgeneration radionice odvijati će se paralelno u 11 srednjoeuropskih zemalja, a srednjoškolci će u cilju stvaranja održive budućnosti naučiti kako reciklirati papir, kako izraditi sustav za filtriranje vode, u svrhu ponovne uporabe provesti elektrolizu metala i dokazati kako se određene vrste plastike mogu razgraditi u svega nekoliko tjedana.

Služba ureda župana