Najava: Predstavljanje projekta „Hrvatska stvara“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U četvrtak, 5. travnja s početkom u 12 sati u dvorani Turističkog informativnog centra Križevci (Trg J. J. Strossmayera 5) u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Koprivničko-križevačke županije održat će se predstavljanje projekta „Hrvatska stvara“, kojim se kod mladih želi suzbiti strah od izazova i inovacija te povećati interes za tehničku kulturu, prirodoslovna i znanstvena područja, kao i poduzetništvo.

Uputiti se u avanturu istraživanja i stvaranja te od ideje doći do konačnog proizvoda, primjenjujući vlastita znanja i vještine, osjećaj je koji je nemjerljiv sa svim peticama u školi. To je osjećaj koji govori „ja mogu”. Kako bi što više mladih u Hrvatskoj doživjelo taj osjećaj, pokrenut je projekt pod nazivom „Hrvatska stvara“ koji provode tvrtka STEMI i Udruga Programerko kao predstavnik Code Cluba Hrvatska s partnerima.

Projekt se izvodi uz pokroviteljstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja, a omogućili su ga Zagrebačka banka i Školska knjiga uz ostale partnere, a za provedbu su STEMI d.o.o. i Udruga Programerko kao predstavnik Code Cluba Hrvatska, uz podršku partnera Veleposlanstva Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske, Hrvatske zajednice tehničke kulture te Netokracije.

Projekt se može pratiti na web stranici www.hrvatskastvara.eu

Služba ureda župana