Vatrogascima DVD-a Rasinja predana vrijedna oprema

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U prostoru vatrogasnog doma DVD-a Rasinja u četvrtak, 29. ožujka održana je primopredaja vatrogasne opreme vrijedne 62 tisuće kuna kojoj su prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić, dok je vatrogascima od strane Općine Rasinja predano i novo kombi vozilo vrijedno 221 tisuću kuna.

Župan je vatrogascima uputio čestitke na uspješnom radu, istaknuvši značaj i važnost dobrovoljnog vatrogastva na području naše Županija, a posebno se osvrnuvši na njihovu požrtvovnost tijekom velikih poplava, migrantske krize te velikih požara u Dalmaciji.

Vatrogasna oprema u iznosu  od 30 tisuća kuna nabavljena je iz proračunskih sredstava Koprivničko-križevačke županije, a kao što je pojasnio zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice Zvonimir Habijan, DVD-u Rasinja pripalo je i 32 tisuće kuna od ukupno 323 tisuće s koliko su koprivničko-križevački vatrogasci Odlukom Vlade RH nagrađeni zbog gašenja velikih požara u Splitsko – dalmatinskoj, Šibensko – kninskoj i Zadarskoj županiji. Temeljem zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika RH Slavka Tucakovića, tijekom požarne sezone 2017. godine, ukupno je bilo angažirano 105 vatrogasaca s 21 vatrogasnim vozilom, od čega je u dvije smjene bilo angažirano i 8 vatrogasaca s dvije auto cisterne i kombi vozilom iz DVD-a Rasinja. Dobivena sredstva također će se utrošiti na nabavu nove vatrogasne opreme.

Načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman istaknuo je izuzetno dobar rad DVD-a Rasinja i konstruktivnu suradnju s Općinom, kao i njihov doprinos razvoju vatrogastva.

Primopredaji opreme prisustvovao je i glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković koji je pohvalio cjelokupno dobrovoljno i profesionalno vatrogastvo Koprivničko-križevačke županije, uz posebne zahvale na sudjelovanju u gašenju požara na području Dalmacije.

Predsjednik DVD-a i Vatrogasne zajednice Općine Rasinja Davor Tetec te zapovjednik DVD-a i Vatrogasne zajednice Općine Rasinja Zvonimir Frančić zahvalili su Koprivničko-križevačkoj županiji, županu i zamjeniku Ljubiću, glavnom vatrogasnom zapovjedniku RH Slavku Tucakoviću, Vatrogasnoj zajednici Županije i Općini Rasinja na vrijednoj donaciji, te su zaključili kako će nova oprema biti namijenjena za još kvalitetniji rad DVD-a Rasinja.

Služba ureda župana

Fotografije ustupio: Krešimir Juratović