Župan i zamjenik Sobota na sastanku s predsjednikom Vlade i predsjednikom Sabora

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u srijedu, 28. ožujka u Banskim dvorima održali su radni sastanak sa županom Darkom Korenom, zamjenikom župana Darkom Sobotom i predsjednikom Uprave Podravke Marinom Pucarom.

Na jučerašnjem sastanku razgovaralo se o realizaciji pojedinih projekata od značaja za Koprivničko – križevačku županiju, a naglasak je, između ostalog, bio na rješavanju duga javno-privatnog partnerstva za Gimnaziju „Fran Galović“ Koprivnica u kojem je država Županiji i Gradu Koprivnici partner.

Župan i zamjenik Sobota ponovno su otvorili pitanje realizacije nekoliko projekata prometne infrastrukture na području Županije, a posebno izgradnje zaobilaznice brze ceste preko Križevaca te nastavka gradnje brze ceste prema Koprivnici, kao i Podravske magistrale.

Predsjednik Uprave Podravke izvijestio je predsjednike Vlade i Sabora o planovima Podravke kao strateški značajnog partnera Vladi te važnosti daljnjeg razvoja tvrtke kako za podravsko-prigorski  kraj, tako i za cijelu državu.

Predsjednik Plenković dao je punu podršku radu župana i zamjenika župana, kao i projektima o koji su predstavljeni te ujedno pozdravio osnivanje Savjeta za središnju i sjeverozapadnu Hrvatsku kojem je nedavno pristupila Koprivničko-križevačka županija, a prema modelu udruživanja slavonskih županija.

Služba ureda župana