Udruga „Bolje sutra“ održala aktivnost „Tko je Nataša?“ u Područnoj školi Sigetec

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice u Područnoj školi Sigetec održala je aktivnost izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja o prihvaćanju različitosti i senzibilizacije djece bez teškoća prema djeci s teškoćama u razvoju pod nazivom „Tko je Nataša?“ .

Scenski prikaz „Tko je Nataša?“ priča je o djevojčici Nataši koja je doselila u novi grad i kreće se u invalidskim kolicima što je razlog da ju djeca u novoj sredini ne prihvaćaju jer misle da ne može sudjelovati u njihovim igrama. Dilemu o tom problemu razriješio je psić Pepsi koji je pomogao da djeca bez teškoća prihvate Natašu i uključe ju u svoje igre.

Aktivnost ste provodi u suradnji s Udrugom Roma „Korak po korak“ Koprivničko-križvačke župnije te se dio teksta prevodi na romski bajaški jezik. U razredu u kojem su i učenici romske nacionalne manjine predstava je primljena s oduševljenjem, a učenici su imali priliku sjesti u kolica i isprobati način kretanja djevojčice Nataše. Glumci u predstavi su „mali“ tzv. inkluzivni volonteri, a voditeljica aktivnosti je volonterka Udruge Adela Jadan.

Služba ureda župana