Županijska Vatrogasna zajednica organizirala obuku iz uporabe aparata za zaštitu dišnih organa

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Nakon što je u organizaciji Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije završeno teoretsko osposobljavanje za sve prijavljene vatrogasce s područja Koprivničko-križevačke županije, uslijedilo je praktično osposobljavanje po požarnim područjima.

U prostorijama Javne vatrogasne postrojbe Grada Križevaca održana je obuka iz uporabe aparata za zaštitu dišnih organa za vatrogasce Vatrogasne zajednice Grada Križevaca, kao i općina Sveti Petar Orehovec, Sveti Ivan Žabno, Kalnik te Sokolovac.

Obuku su proveli profesionalni vatrogasci JVP Grada Križevaca, a sudjelovalo je ukupno 20 polaznika koji su naučili su pravilno koristiti aparate za zaštitu dišnih aparata te kretati se uz pomoć istih u zamračenom i zadimljenom prostoru.

Nakon provedenog osposobljavanja slijedi provjera znanja, a zatim će  vatrogascima biti uručena uvjerenja o položenoj specijalnosti za uporabu dišnih aparata.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: krizevci.hr