Osposobljeni članovi županijskog i koprivničkog Stožera civilne zaštite

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U prostorima Županijske uprave u ponedjeljak, 19. ožujka službenici Državne uprave za zaštitu i spašavanje proveli su osposobljavanje članova Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije, kao i članova Stožera civilne zaštite Grada Koprivnice.

Naime, temeljem Zakona o sustavu civilne zaštite, Državna uprava za zaštitu i spašavanje kao nositelj osposobljavanja provodi osposobljavanje članova stožera jedinica lokalne i područne samouprave, koji su dužni završiti osposobljavanje u roku od godinu dana od imenovanja u stožer.

Okupljene je na početku pozdravio župan Darko Koren, zahvalivši službenicima Državne uprave za zaštitu i spašavanje na edukaciji i provođenju osposobljavanja, a čelnicima jedinica lokalne samouprave na velikom odazivu, čime su pokazali kako ozbiljno shvaćaju ovu zakonsku obvezu. Pozdravima se pridružio i zamjenik župana Ratimir Ljubić, ujedno i načelnik županijskog Stožera, koji je naglasio kako je svrha osposobljavanja još učinkovitije djelovanje sustava civilne zaštite.

Program osposobljavanja odnosio se na sljedeće tematske cjeline: sustav civilne zaštite, obveze i zadaće čelnika izvršnih tijela u jedinicama lokalne i područne samouprave u velikim nesrećama i katastrofama, stožerno upravljanje u kriznim događanjima, odnosi s javnošću i medijima, psihološki aspekti ponašanja u kriznim situacijama i studija slučaja, a ujedno je odrađena i simulacijska vježba.

Služba ureda župana