Župan otvorio izložbu Nade Dombaj

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Župan Darko Koren prošlog je vikenda u Likovnoj galeriji u Križevcima svečano otvorio izložbu Nade Dombaj pod nazivom “Svaki dan je novi dan”.

Svestranoj Nadi Dombaj prošle je godine uručena Zahvalnica Koprivničko-križevačke županije za uspjehe u radu i postignute zasluge na području likovnog stvaralaštva i humanitarnog rada, a na likovnoj je sceni prisutna već dugi niz godina, gdje djeluje u raznim oblicima – slikarstvu, kiparstvu, instalacijama i sličnom. Ove godine slavi 50. obljetnicu svog stvaralaštva, a kao što je rekla uoči otvorenja izložbe, „prostor likovnih medija za nju je prostor istraživanja, u kojemu su vidljive reference na suvremenu umjetnost“.

Župan je istaknuo kako je Nada Dombaj vodeće ime likovnog amaterizma u Koprivničko-križevačkoj županiji, ali i šire, te je zahvalio na njezinom doprinosu umjetničkom stvaralaštvu kojim promiče Županiju. Okupljenima se obratila i ravnateljica đurđevačkog muzeja Edita Janković Hapavel, koja napisala predgovor katalogu izložbe, a za glazbeni program na klaviru koji je uveličao program otvorenja bila je zaslužna učenica Srednje glazbene škole u Križevcima Lana Čakija.

Nada Dombaj dolazi iz Koprivnice, a rođena je 1948. godine u Drnju. Članica je likovne sekcije KUD-a Podravka 72, sudionica mnogobrojnih izložbi u zemlji i inozemstvu, a uspješno je i ilustrirala mnoge knjige, što je rezultiralo priznanjima, nagradama i pohvalnicama Hrvatskog sabora za kulturu i drugih. Uvrštena je u likovne antologije, a važno je istaknuti i njezin humanitaran rad, kako s djecom, tako i sa starijim osobama, kao i doprinos pomaganju hrvatskim braniteljima za vrijeme Domovinskog rata.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: prigorski.hr