Započeo bogat program obilježavanja Dana općine Kloštar Podravski

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Obilježavanje Dana Općine Kloštar Podravski započelo je u petak, 16. ožujka polaganjem vijenaca za sve nestale i poginule hrvatske branitelje u Parku hrvatskih branitelja u središtu Općine.

Uslijedilo je otvorenje dječjeg igrališta u Budančevici, a središnji dio proslave bila je svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj su prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana i izaslanik predsjednik Vlade Republike Hrvatske Darko Sobota, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović, predsjednik Općinskog vijeća Antun Karas, dopredsjednik Udruge općina Republike Hrvatske Slavko Prišćan, gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči te brojni predstavnici drugih županija, općinski načelnici i njihovi zamjenici, ravnatelji ustanova, kao i ostali predstavnici političkog, društvenog, gospodarskog, vojnog i vjerskog života.

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Antun Karas koji se osvrnuo na dobru suradnju s Općinom, napomenuvši kako su u novom sazivu održali osam sjednica te donijeli razne programe i odluke u skladu sa zakonskim odredbama.

Načelnik Siniša Pavlović govorio je o ostvarenim projektima u posljednjih godinu dana, istaknuvši izgradnju dječjeg vrtića vrijednog 1,6 milijuna kuna, sufinanciranog od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u iznosu od 859.000 kuna, dječje igralište u Budančevici te obnovu Društvenog doma.

Intenzivno i ravnomjerno radimo na razvoju svih naselja u sastavu Općine. Kroz dvije godine kompletno ćemo obnoviti javnu rasvjetu, a u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja prijavili smo tri projekta vrijedna gotovo 2 milijuna kuna – energetske obnove Vatrogasnog doma, Društvenog doma u Budančevici te zgrade Nogometnog kluba Mladost. U Ministarstvu regionalnog razvoja prijavljena su dva projekta vrijedna 1,4 milijuna kuna, i to dječje igralište u Kozarevcu te adaptacija i uređenje prostora za javnu namjenu u Općini. Jedan od mještanima najvažnijih projekata, koji je također prijavljen i čekaju se rezultati, je rekonstrukcija Osnovne škole Kloštar Podravski s dogradnjom dvodijelne dvorane sa spojenim hodnikom, vrijedan 9,3 milijuna kuna. Zahvaljujem Županiji na kontinuiranoj podršci i pomoći, bez koje svi navedeni projekti ne bi bili realizirani, te svim mještanima želim sretan Dan Općine.“, kazao je u svom govoru načelnik Pavlović te dodao će se iz Europskog socijalnog fonda u 100%-tnom iznosu financirati projekt „Posao i pomoć zajednici“ vrijedan 1,8 milijuna kuna.

Čestitkama povodom Dana Općine pridružio se i župan Darko Koren koji je pohvalio Općinu na predanoj brizi za mještane te uputio zahvale na dosadašnjoj suradnji.

Sve što činimo, činimo na dobrobit generacija koje dolaze. Uspjeh Općine vidljiv je iz brojnih projekata koje provodi, pri čemu moram istaknuti kako je školska dvorana naša zajednička želja već nekoliko godina te me vesele najave o realizaciji tog projekta, u koji ćemo skupa s Općinom uložiti sve snage. Zahvaljujem načelniku i suradnicima što su nam odlični partneri u svim planovima, čestitam im na svemu učinjenom te želim mnogo uspjeha u daljnjem djelovanju i radu. Vjerujem kako ćemo zajedničkim naporima učiniti mnogo pozitivnih pomaka na zadovoljstvo svih žitelja Općine.“, poručio je župan.

Svečanost su svojim glazbenim nastupima, igrokazom na temu ljubavi te plesom uveličali učenici Osnovne škole Kloštar Podravski i glazbeni sastav Gorbonuk pod vodstvom Teodore Zdeličan, a županu i suradnicima predstavljena je i pametna ploča koja je nabavljena za školu.

Nakon svečane sjednice otvorena je izložba radova udruge „Kloštranska paleta“, kao i izložba branitelja pod nazivom „Umjetnošću i ljepotom protiv predrasuda“, dok su posjetitelji mogli uživati i u sajmu starina i domaćih proizvoda u Društvenom domu. Prva večer Dana Općine završit će koncertom Mate Bulića, a u subotu, 17. ožujka na rasporedu je Memorijalni nogometni turnir u spomen na poginule hrvatske branitelje, natjecanje u kuhanju gulaša, kulturno-umjetnički program „Svojoj Općini za rođendan“ te izložba vina 2018. Udruge vinogradara i voćara „Šiljer“ Kloštar Podravski. U nedjelju, 18. ožujka u župnoj crkvi sv. Benedikta i Žalosne Gospe održat će se sveta misa te koncert župnog zbora iz Virovitice „Sveta Cecilija“.

Služba ureda župana