Predsjednik Županijske skupštine i zamjenik Ljubić posjetili kreativnu radionicu i gerontodomaćice

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, zamjenik župana Ratimir Ljubić i član Županijske skupštine Božidar Štubelj u utorak, 13. ožujka posjetili su korisnike Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica te sudjelovali u kreativnoj radionici koju provodi Klub za starije osobe „Mariška“.

Neposredno prije posjeta Domu, obišlo se i gerontodomaćice Andreu Klen i Ankicu Rac te njihove korisnike na području Koprivnice, koji su naglasili kako im je ova usluga od iznimne koristi, kako u pomoći oko kućanskih poslova, tako i glede socijalnog kontakta.

Ravnateljica Doma Vesna Križan i predsjednica Kluba za starije osobe „Mariška“ Valentina Čadavec zatim su ih upoznali s vrijednim članicama kreativne radionice koje izrađuju ukrase uskrsne tematike – pisanice, cvijeće i prigodne čestitke. Ravnateljica je naglasila važnost sinergije koju vlada u Domu među zaposlenicima i korisnicima, a uz podršku Županije kao osnivača u mogućnosti su pružiti im sve što im je potrebno za kvalitetnu i ugodnu starost. U tome im značajno pomaže Klub „Mariška“ koji osim kreativne radionice provodi i sportske, dramske i literarne radionice, kako za korisnike Doma, tako i za vanjske članove, a trenutno ih ima oko 250. Ujedno provode i tečajeve engleskog jezika koji su popularni među korisnicima, kao i uslugu dnevnog boravka te programa HALO pomoć, kroz koji 24-satno dežurstvo osigurava pomoć prvenstveno samačkim kućanstvima starijih osoba.

Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica ove godine slavi 27. obljetnicu osnutka, a na temelju svog uspješnog djelovanja u samom je vrhu takvih ustanova na državnoj razini. Tome svjedoče i liste čekanja koje se za bolnički dio kreću oko 9 godina, a za stanarski oko 6, no među planovima za budućnost nalazi se i prenamjena stanarskog u bolnički dio kako bi se smanjile liste čekanja i time se još bolje odgovorilo na potrebe korisnika.

Služba ureda župana