Županija pokrovitelj humanitarnog koncerta „Darujmo prostor Laticama“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Prošlog je vikenda, kao kruna istoimene velike humanitarne akcije, u Koprivnici održan humanitarni koncert „Darujmo prostor Laticama“ čiji su organizatori bili Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama “Latice” i županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova.

Koncertu su prisustvovali predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, predsjednica Povjerenstva i potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić te zamjenik župana Ratimir Ljubić koji su uputili pohvale na hvalevrijednoj akciji koja će omogućiti nove prostore za brojne aktivnosti članova Udruga. Kao što je pojasnila predsjednica Udruge Nevenka Fuchs cilj je bio prikupiti financijska sredstva za adaptaciju novog prostora u koji će Udruga useliti, a koji će im značajno pomoći u kvalitetnijoj provedbi rehabilitacijskih programa i projekata. Ujedno će moći razvijati nove socijalne usluge, obzirom na znatno povećanje broja članova, odnosno djece s teškoćama u razvoju i osoba s intelektualnim teškoćama grada Koprivnice i šire okolice.

Uz Županiju, pokrovitelji koncerta bili su i Grad Koprivnica te Udruga volontera Podravke PULS, a građani su ponovno pokazali veliko srce i ukupno od početka akcije prikupili 50 tisuća kuna. Sredstva će se utrošiti za plaćanje komunalne infrastrukture koja je preduvjet za izgradnju novog prostora, za izradu projektne dokumentacije te za uređenje prostora u koprivničkom Kampusu.

Na koncertu su nastupili Neno Belan i Gelato Sisters, Učiteljice, Zsa Zsa, Tragovi, Gordana i Miroslav Evačić, Dario Došlić, Dijana Zubić te Kristijan Petrak.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: drava.info, epodravina.hr