U Osnovnoj školi „Đuro Ester“ održano 17. natjecanje mladih Crvenog križa

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U Osnovnoj školi „Đuro Ester“ Koprivnica prošlog je vikenda održano 17. natjecanje mladih Crvenog križa koje je organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovala mu je pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja.

Ukupno se natjecalo 9 ekipa, od čega 7 ekipa podmlatka i 2 ekipe mladeži, a natjecanje je otvorila potpredsjednica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Ljiljana Šajatović Ivanković koja je natjecateljima poželjela puno uspjeha u natjecanju. Dobrim željama pridružile su se i pročelnica Koluder Vlahinja te zamjenica gradonačelnika Koprivnice Melita Samoborec, dok je u ime domaćina natjecanja pozdrave uputila ravnateljica Sanja Prelogović.

Ekipe podmlatka i mladeži su pokazale svoja znanja u teorijskom i praktičnom dijelu natjecanja, s time da je teorijski dio obuhvaćao znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu te međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, dok su u praktičnom dijelu predstavljene vještine pružanja Prve pomoći.

Pobjednik ovogodišnjeg natjecanja u kategoriji podmlatka je ekipa Osnovne škole Antuna Nemčića Gostovinskog iz Koprivnice u sastavu Klara Seleš, Paola Petran, Sanela Klebić, Karlo Smiljan, Vita Samaržija i Lana Atolić, pod stručnim vodstvom mentora Gorana Višaka.

U kategoriji mladeži pobijedila je Srednja škola Koprivnica s mentorom Tomislavom Lončarom, u sastavu Gabrijela Vojvodić, Nikola Kranjec, Ivan Bečeić, Lucija Glavina, Andrej Lilek i Paula Puhač.

Ukupan poredak u kategoriji podmlatka:

  1. OŠ Antun Nemčić Gostovinski Koprivnica, mentor Goran Višak
  2. OŠ Mihovila Pavleka Miškine Đelekovec, mentorica Marija Harambaša
  3. OŠ Prof. Blaž Mađer Novigrad Podravski, mentorica Kristina Ružić
  4. PŠ Josipa Generalića Hlebine, OŠ Fran Koncelak Drnje, mentorica Marija Zlatar
  5. OŠ Đuro Ester Koprivnica, mentor Miroslav Kanisek
  6. OŠ Sokolovac, mentorica Jelena Hunjadi
  7. OŠ Gola, mentorica Kristina Bukvić

Ukupni poredak u kategoriji mladeži:

  1. Srednja škola Koprivnica, mentor Tomislav Lončar
  2. Obrtnička škola Koprivnica, mentorica Sandra Stubičar

Organizaciji natjecanja pomogli su i brojni volonteri, a međužupanijsko natjecanje održat će se 14. travnja 2018. godine u Bjelovarsko bilogorskoj županiji.

Služba ureda župana