Na 23. međunarodnom sajmu Viroexpo 2018. predstavlja se dvadesetak izlagača iz Koprivničko-križevačke županije

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u petak, 23. veljače otvorio je 23. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2018. koji će se u Virovitici održavati do nedjelje, 25. veljače, uz pokroviteljstvo predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, Vlade RH, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Ministarstva turizma. Organizatori su Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK – Županijska komora Virovitica, HOK – Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije te Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije.

Koprivničko-križevačka županija od samih početka organizira nastupe svojih poduzetnika i obrtnika na ovoj manifestaciji, ove godine svoje proizvode i usluge predstavlja dvadesetak izlagača s područja Županije, a svečanom otvorenju Sajma prisustvovali su i župan Darko Koren te zamjenik župana Darko Sobota sa suradnicima.

Ministar Tolušić kazao je kako je Sajam jedan od „najprepoznatljivijih brendova Virovitice i Virovitičko-podravske županije“, što potvrđuje velik broj izlagača i posjetitelja, a ujedno je to „odraz sinergijskog djelovanja organizatora koji rade na volonterskoj bazi“. Još je dodao kako ga vesele pozitivna kretanja u hrvatskoj poljoprivredu te kako poljoprivrednici imaju otvorena vrata i podršku u Ministarstvu.

Prigodnim govorima obratili su se i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Darko Knežević, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za poljoprivredu, šumarstvo i ribarstvo Ivan Škorić te virovitičko-podravski župan Igor Andrović, koji je pohvalio novog direktora Sajma Bojana Mijoka, kazavši kako je manifestacija „pokretač razvoja Virovitičko-Podravske županija koja je izvozno orijentirana, ali i cijele regije“. Još je istaknuo kako je Sajam kroz godine, od svog početka 1996., postao „najznačajnija pozornica za predstavljanje obrtnika, malih i srednjih poduzetnika te poljoprivrednika“.

Veleposlanik Republike Albanije u RH Ilir Melo istaknuo je odlične odnose Hrvatske i Albanije, što potvrđuje i ovogodišnje partnerstvo koje je „prilika za uspostavu novih kontakata i razmjenu iskustava“.

Nakon svečanog otvorenja, župan i zamjenik Sobota, u pratnji ministra Tolušića i organizatora obišli su izlagačke prostore Koprivničko-križevačke županije, kao i prostor tvrtke Podravka koja se također predstavlja na Sajmu. Župan je tom prilikom pohvalio izlagače na trudu koji ulažu u prezentaciju svojih djelatnosti te im je zaželio mnogo uspjeha u poslovanju.

Na Sajmu sudjeluje oko 800 izlagača iz rekordnih 29 zemalja, brojni predstavnici javnog i političkog života, predstavnici gospodarskih i obrtničkih komora te veleposlanstava, dok je zemlja partner Republika Albanija, županija partner Sisačko-moslavačka županija, a grad partner Grad Zagreb. Posjetitelje kroz tri dana očekuju stručna predavanja renomiranih predavača iz područja gospodarstva i poljoprivrede, bogat kulturno-umjetnički i zabavni program, kuhanje na otvorenom, kreativne radionice za djecu, modne revije učenika Industrijsko-obrtničkih škola iz Slatine i Virovitice, plesni nastupi i slično.

U sklopu manifestacije održan je gospodarski forum: „Republika Albanija – Zemlja partner“ na kojemu je bilo riječi o mogućnostima gospodarske suradnja Hrvatske i Albanije, prvenstveno u područjima turizma, poljoprivrede i informacijskih tehnologija.

Tehnički organizator Sajma je Viroexpo d.o.o., a detaljnije informacije mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici www.viroexpo.hr

Poduzetnici i obrtnici s područja Županije koji na zajedničkom izlagačkom prostoru predstavljaju svoje proizvode i usluge su: Feroz – uzgoj voća, proizvodnja voćnih vina, P & GOT, Samostalna djelatnost Pelc, Moby Dick,  Ledoni j.d.o.o., Mehanička radionica Pavunić, ZOO centar Pirana, ZOO ribolov j.d.o.o., Botana d.o.o., KARAS d.o.o, ECOLIFE d.o.o., Strukovna škola Đurđevac, EMBER, GLORY, OPG Marijan Hrženjak i OPG Ivan Grošek, a svoje izlagačke prostore imaju i Obrtnička komora KKŽ, Obrtničko-učilište Pouka te HGK ŽK Koprivnica. Zajednički nastup poduzetnika i obrtnika organizirala i sufinancirala je Županija, odnosno Upravni odjel za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu, uz Obrtničku komoru Koprivničko-križevačke županije i HGK Županijsku komoru Koprivnica.

Pozivamo sve zainteresirane da posjete 23. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, VIROEXPO 2018., kao i zajednički izlagački prostor Koprivničko-križevačke županije.

Služba ureda župana