Održano Županijsko natjecanje iz engleskog jezika

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U Osnovnoj školi Braće Radić u Koprivnici održano je Županijsko natjecanje iz engleskog jezika na kojemu je sudjelovalo 49 učenika 8. razreda osnovnih škola te 2. i 4. razreda srednjih škola s područja Koprivničko-križevačke županije. Učenici su pokazali zavidnu razinu znanja u razumijevanju slušanjem i čitanjem, kao i u poznavanju jezika i kulture zemalja engleskog govornog područja.

U kategoriji 8. razreda najuspješnija je bila Karla Varga iz OŠ Legrad, drugo mjesto zauzela je Julija Vanjhard Trušćek iz OŠ ‘Vladimir Nazor’ iz Križevaca, a treće Sara Mlinarić iz iste škole.

U 2. razredu gimnazija najviše je bodova postigla Lana Bermanec iz Gimnazije ‘Fran Galović’ Koprivnica i osvojila prvo mjesto, druga je bila Marija Vugrinec, također iz koprivničke gimnazije, a treće mjesto podijelili su Leonardo Lovnički iz koprivničke gimnazije te Laura Vukelja iz Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog iz Križevaca.

Među učenicima 2. razreda srednjih škola najbolji je bio Leon Vrhovec iz Srednje škole “Ivan Seljanec” Križevci, dok su Marko Seđek i Dejan Andrašić iz Obrtničke škole Koprivnica osvojili drugo i treće mjesto.

U kategoriji 4. razreda gimnazija najviše bodova ostvario je Lovro Grgić iz koprivničke gimnazije, Dejan Marinković iz križevačke gimnazije bio je drugi, a Juraj Nekić treći, također iz koprivničke gimnazije.

Učenici 4. razreda srednjih škola Matija Jendrašić iz Strukovne škole Đurđevac i Rea Tot iz Srednje škole Koprivnica podijelili su prvo mjesto, Tin Šešok iz Srednje škole Koprivnica bio je drugi, a Leonardo Gazdek iz Obrtničke škole Koprivnica treći.

Učenici koji su u svojim kategorijama ostvarili broj bodova koji zadovoljava kriterije za nastavak natjecanja bit će predloženi za državno natjecanje.

U kulturnom-umjetničkom dijelu programa natjecanja predstavili su se učenici 7. razreda Osnovne škole Braće Radić, članovi dramske skupine sa svojom voditeljicom Ines Vađunec, i to s uprizorenjem igrokaza  pod nazivom „Histerical History of Trojan War“.

Služba ureda župana