Najava: TEDx u Križevcima

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Prvi događaj TEDx Križevci, kao program lokalnih, samostalno organiziranih događaja, čiji je glavni cilj promicanje ideja vrijednih širenja u lokalnoj sredini, odvija se ove subote, 24. veljače 2018. u Križevcima.

Mjesto zbivanja je Razvojni centar i tehnološki park Križevci, koji će od 9:30 sati ugostiti jedanaestero govornica i govornika, koji će svojim pričama i prenošenjem iskustava iz svog područja rada i djelovanja, nastojati publiku inspirirati na uključivanje u inovacije i aktivno djelovanje u zajednici.

Govornice i govornici na događaju su: Ana Car, s temom “Od Svete Helene do San Francisca – i natrag”, Antun Gold, s temom “Nautički put od šestara do piksela”, Boris Jokić, s temom “Od Rahmanjinova preko Rade Manojlović do Rammsteina”, Boris Kralj, s temom “Dječjom maštom napisati i naslikati uspjeh”, Marija Križić, s temom “Različito jednaki!”, Jelena Mašek, s pričom “Uvijek postoji plan”, Tihana Nemčić, pričom “Sport kao hrana za dušu”, Ottone Novosel-Franz, s pričom “Novinarstvo kao poziv i način života”, Teo Petričević, s govorom o “Pank poduzetnicima – pričom iz Čakovca”, Borna Sor, s govorom o “Satiri protiv apatije” i Saša Živković, s govorom o “Životu umjetnosti ili kako objasniti slike mrtvom zecu”.

Organizator, udruga P.O.I.N.T., ovim je događajem okrunila svoj trud na pripremi događaja ovakvog tipa, koji je započet prije godinu dana, a nastavljen događajem TEDxKriževciLive u travnju prošle godine.

Osim govornog dijela, u programu će nastupiti i glazbenici iz Križevaca, ulaznice po cijeni 40 kuna mogu se kupiti online putem sustava Entrio.hr, a uključuju tri dvosatne TEDxKriževci sesije, ručak, dvije pauze za kavu te sponzorski poklon-paket.

Sve informacije i novosti o nadolazećim TEDx događajima možete pratiti i na www.TEDxKrizevci.com i na Facebook stranici TEDxKriževci.

O TEDx-u

Velikim širenjem interesa za TED govore organizacija se odlučila na globalni iskorak izdavanja licenci za takozvane TEDx događaje (x = lokalni samostalno organizirani događaj u skladu s pravilima TED-a). Svaki TEDx događaj dobrim je dijelom nalik na strukturu ‘velikoga brata’ TED-a. Svi govori trajanja su do 18 minuta, na pozornici nema direktnog marketinga, politike, ideologija (religije) ili pseudoznanosti. Organiziraju ih lokalni TED entuzijasti, volonterski uz upomoć sponzora, donatora i publike. TEDx ima više tipova događaja koji se prepoznaju prema nazivu (npr. TEDxIme = standardni godišnji događaj; TEDxImeLibrary = događaj vezan uz knjižnicu; TEDxImeWomen = događaj posvećen ulozi žena u društvu; TEDxImeLive = događaj povezan s TED konferencijom; TEDxUniversityIme = događaj unutar akademske/studentske zajednice).

Služba ureda župana