Učenici Osnovne škole Sokolovac plasirali se na državnu razinu smotre LiDrNo

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U Križevcima je održana županijska smotra LiDraNo na kojoj je nastupilo nekoliko učenika Osnovne škole Sokolovac koji su prethodno prošli školsku i međuopćinsku razinu. Nakon prekrasnog dana punog novih iskustava i prijateljstava, saznalo se da se dvoje učenika plasiralo na državnu razinu smotre. To je učenik prvog razreda Fran Žerjav, sa svojim literarnim radom „Budimo prijatelji“ i mentoricom učiteljicom Branka Arambašić, te učenica šestog razreda Matea Ćućić koja je se na Smotri predstavila scenskim nastupom i izvela monolog iz predstave „Moja obitelj i jedan jež“ Hrvoja Zalara, a pripremala se zajedno s mentoricom Ivanom Pintarić.

S obzirom na veliku konkurenciju ovaj uspjeh došao je neočekivano, ali u potpunosti zasluženo, a pred učenicima je državna smotra koja će se održati u Primoštenu u ožujku. Osnovna škola Sokolovac broji tek 225 učenika, a među njima se kriju brojni talenti. Uz izvrsne vijesti sa Smotre, važno je spomenuti kako su učenici pozvani i na županijska natjecanja iz nekoliko predmeta (informatika, geografija, njemački jezik).

Služba ureda župana