U Novigradu Podravskom održana početna konferencija projekta energetske obnove Dječjeg vrtića „Fijolica“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U srijedu, 14. veljače u Novigradu Podravskom održana je početna konferencija projekta energetske obnove Dječjeg vrtića „Fijolica“, koji je odobren za sufinanciranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, a temeljem prijave na natječaj Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja.

Projekt je ukupno vrijedan 703.987,71 kuna, od čega je 63,8% sufinancirano europskim sredstvima, a obuhvaća postavljanje toplinske ovojnice objekta te zamjenu stolarije, kao i energetski pregled zgrade nakon završetka radova. Time će objekt prijeći iz energetskog razreda E u energetski razred C, uz godišnju uštedu energije od 57%.

PORA je sudjelovala u pripremi ovog projekta kao stručna i savjetodavna pomoć, u okviru provedbe programa Jačanja kapaciteta dionika regionalnog razvoja za apsorpciju EU sredstava u Koprivničko-križevačkoj županiji, a nakon uvodnih riječi i kratke prezentacije projekta od strane projektanta Vedrana Petrovića, održan je prigodni dječji program.

Konferenciji su prisustvovali ravnateljica PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić, ravnateljica vrtića Sanjica Vanđija, načelnik Novigrada Podravskog Zdravko Brljek, voditeljica odjela za razvojne projekte u PORA-i Senada Ranilović, predstavnici Općinskog vijeća Općine Novigrad Podravski te udruga s područja Općine.

Služba ureda župana