PORA održala prezentaciju Poziv za iskaz interesa prema „Programu održivog razvoja lokalne zajednice“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U prostorima PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja u utorak, 13. veljače održana je prezentacija Poziva za iskaz interesa za sufinanciranje projekata u 2018. godini prema „Programu održivog razvoja lokalne zajednice“ Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, kojoj je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima.

U svom obraćanju, ravnateljica PORA-e Melita Birčić istaknula je kako je od 2012. godine, kada je započela provedba Programa, pa do danas za područje Koprivničko-križevačke županije alocirano 13.215.577,41 kuna, a u konačnici je odobreno 14.080.000,00 kuna, odnosno više od prvotnih alokacija.

Zamjenik Ljubić izrazio je zadovoljstvo velikim odazivom predstavnika jedinica lokalne samouprave te ih je pozvao da koriste stručnu pomoć PORA-e u prijavi projekata na ovaj Poziv, ali i na ostale natječaje iz nacionalnih i EU izvora, a sve u cilju ravnomjernog razvoja svih dijelova Županije.

U prezentaciji Programa istaknuo je kako je namijenjen sufinanciranju infrastrukturnih radova na objektima komunalne, socijalne, gospodarske te okolišne infrastrukture i zaštite okoliša,  a prihvatljivi podnositelji su jedinice lokalne samouprave I., II., III. i IV. skupine prema indeksu razvijenosti koji je stupio na snagu 1. siječnja ove godine. Na području Koprivničko-križevačke županije to su sve jedinice lokalne samouprave osim gradova Koprivnice, Križevaca i Đurđevca te općine Kalinovac.

Alokacija za Koprivničko-križevačku županiju iznosi 3.700.000,00 kuna, podnositelj zahtjeva može podnijeti najviše dva zahtjeva za sufinanciranje, a sufinancirat će se projekti u minimalnom iznosu od 100.000,00 kuna s PDV-om do maksimalno 1.000.000,00 kuna s PDV-om.

Služba ureda župana