Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović posjetio Koprivničko-križevačku županiju

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Kao nastavak odlične suradnje, posebno u gospodarskom smislu, Koprivničko-križevačku županiju i tvrtku Podravka u srijedu, 7. veljače 2018.godine posjetio je predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović, a uz njega su u izaslanstvu bili predstojnica Ureda predsjedatelja Predsjedništva BiH Tonka Krešić Gagro, te savjetnica u Uredu predsjedatelja Predsjedništva BiH Andrijana Katić.

Kao domaćini, dočekali su ih župan Darko Koren, zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić, te predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, a sastanku u Županijskoj upravi prisustvovali su i direktor HGK Županijske komore Koprivnica Krunoslav Vitelj, ravnateljica PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić i tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać, kao i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, te pročelnik Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Darko Masnec.

Župan je predsjedatelju Čoviću i suradnicima zahvalio na dolasku, naglasivši kako Županija već godinama „njeguje gospodarsku, kulturnu i političku suradnju s Bosnom i Hercegovinom, što se prvenstveno odnosi na izlaganje na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru“, za koji su već krenule pripreme, obzirom na to da će održati od 10. do 14. travnja.

Doživljavamo prostor Bosne i Hercegovine izuzetno značajnim i punim potencijala, a tijekom godina naša je suradnja postigla visoku razinu kroz brojne poveznice naših gradova, općina, tvrtki i institucija. Iskreno zahvaljujem predsjedatelju Čoviću koji je jedan od najzaslužnijih za razvoj te suradnje i prijateljstva te se veselim izlaganju naših tvrtki, obrtnika i poduzetnika i na ovogodišnjem Mostarskom sajmu, kojemu je posjet najavio i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.“, istaknuo je župan, ujedno predsjedatelju i suradnicima predstavivši aktualne značajke koprivničko-križevačkog gospodarstva.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Čović uzvratio je zahvale na gostoprimstvu te kazao kako se osjeća kao da je stigao među prijatelje, te Županiji i tvrtki Podravka zahvalio na svoj pomoći koju su pružili u teškim vremenima, te na promidžbi pozitivnih vrijednosti. Istaknuo je također kako je i to omogućilo da su Hrvati u BiH danas u poziciji ravnopravno predstavljati svoj narod i graditi infrastrukturu koja će osigurati mladima da ostanu živjeti u Bosni i Hercegovini.

Dodavši kako je posjet Županiji dugo pripreman, dr. Čović je napomenuo kako je u proteklih dvadesetak godina „stvorena izuzetna mreža prijateljske suradnje koja će se širiti kroz daljnje zajedničke projekte koji će doprinijeti boljitku hrvatskog naroda“. Naime, uz ostale županije, Koprivničko-križevačka županija priključila se projektu „Jedna hrvatska županija – jedna obnovljena kuća u BiH“, kojemu je cilj obnavljanje kuća u koje bi se vratili raseljeni i izbjegli Hrvati.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Čović također je istaknuo izvrsnu suradnju s Podravkom, kao važnim poslovnim sustavom kako u Hrvatskoj, tako i u Bosni i Hercegovini, koja se može dodatno unaprijediti zajedničkim investicijama, poručivši kako se nadaju kandidacijskom statusu za Europsku uniju, no već sada imaju preduvjete za povlačenje europskih sredstava.

Nakon prijema u Županijskoj upravi, župan, predstavnici HGK i Obrtničke komore, te izaslanstvo Predsjedništva Bosne i Hercegovine, predvođeno predsjedateljem dr. Čovićem, uputili su se na sastanak s Upravnm Podravke, gdje su nastavljeni razgovori o mogućnostima suradnje.

Služba ureda župana