Najava: „Zagrli za rijetke“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Pozivamo Vas na obilježavanje Međunarodnog dana rijetkih bolesti kampanjom „Koprivnica grli za rijetke“.

Naime, u ponedjeljak, 5. veljače 2018. godine od 10 do 13 sati, ispred Gradske tržnice u Koprivnici, u organizaciji Hrvatskog Saveza za rijetke bolesti, održat će se akcija s ciljem podizanja javne svijesti o rijetkim bolestima.

Uz podjelu informativnih letaka o specifičnostima i obilježjima rijetkih bolesti, građani će imati prilike podržati kampanju zagrljajem za rijetke.

Jedan od glavnih ciljeva kampanje je potaknuti diskusiju i prikupiti što više informacija o rijetkim bolestima od svih interesno-utjecajnih skupina: oboljelih, stručnjaka iz svih područja medicinske, socijalne i psihološke skrbi, djelatnika iz znanstvenog i obrazovnog sustava, predstavnika udruga, predstavnika vlasti u lokalnim zajednicama i građana, a sve kako bi se uputilo na potrebu za integriranim i multidisciplinarnim pristupom liječenju i skrbi o osobama s rijetkim bolestima.

Velika kampanja „Zagrli za rijetke“ kreće danas, 2. veljače, i trajat će do 28. veljače.

Na sam Međunarodni dan rijetkih bolesti, 28. veljače, bit će predstavljeni rezultati istraživanja o kvaliteti života osoba s rijetkim bolestima i članova njihovih obitelji, kao i rezultati ankete o upoznatosti  građana s rijetkim bolestima.

Služba ureda župana