Župan potpisao ugovore s izvođačima radova u sklopu projekta POZDRAV

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Župan Darko Koren, Stjepan Topolko iz tvrtke S.K.I.M.T. d.o.o. te Marija Vrabelj iz tvrtke Graditeljstvo Vrabelj u četvrtak, 1. veljače u prostorijama Županijske uprave potpisali su ugovore o izvođenju radova u ordinacijama Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije, sklopu projekta „POZDRAV – Poboljšanje primarne zdravstvene zaštite u Koprivničko-križevačkoj županiji“.

Župan je pritom zahvalio svima uključenima, kazavši kako će projekt omogućiti poboljšanje standarda zdravstvenih usluga na području Županije, a posebno na područjima sedam općina – Hlebina, Kloštra Podravskog, Podravskih Sesveta, Svetog Ivana Žabno, Virja, Drnja i Gole.

Kao što smo najavili početkom godine, 2018. će biti obilježena ulaganjima u zdravstveni sektor, obzirom na to da smo se prijašnjih godina, u skladu s potrebama, više koncentrirali na investicije u obrazovanju. Prije svega, čekaju nas velika ulaganja u zdravstvenu infrastrukturu, a jedan od takvih projekata je i POZDRAV, kojim će zaposlenici i koncesionari Doma zdravlja, kao i pacijenti, dobiti kvalitetnije uvjete u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Time se ujedno želi utjecati na smanjivanje upućivanja u sekundarnu i specijalističku zdravstvenu zaštitu.“, pojasnio je župan, zaželjevši uspjeh u daljnjoj realizaciji projekta.

U ime projektnog partnera Doma zdravlja, potpisivanju ugovora prisustvovala je ravnateljica Marija Krajina koja je izrazila zadovoljstvo nastavkom radova te dodala kako predstoji nabava medicinsko-tehničke te informatičke opreme, ujedno pohvalivši projektni tim na uspješnoj provedbi projekta.

Marija Vrabelj i Stjepan Topolko istaknuli su zadovoljstvo što su njihove tvrtke izabrane u postupku javne nabavu te što će raditi na domaćem terenu.

Tvrtka S.K.I.M.T. izvodit će radove na elektroinstalacijama u domovima zdravlja u Koprivnici i Đurđevcu, s time da je vrijednost radova u Koprivnici 635.908,13 kune s PDV-om, a u Đurđevcu 121.156,25 kuna s PDV-om. U ambulantama u Hlebinama, Kloštru Podravskom, Podravskim Sesvetama, Svetom Ivanu Žabno, Virju, Drnju i Ždali tvrtka Graditeljstvo Vrabelj izvest će građevinsko-obrtničke radove, ukupno vrijedne 431.760,63 kune s PDV-om.

Rok za završetak radova je 120 dana, ovisno o vremenskim uvjetima, a vrijedi podsjetiti kako će se kroz projekt opremiti ginekološke ordinacije te ordinacije obiteljske i dentalne medicine kod 16 koncesionara, kao i ordinacije dentalne zdravstvene zaštite, obiteljske medicine, zdravstvene zaštite predškolske djece, zdravstvene zaštite žena, pedijatrijske zdravstvene zaštite, fizikalne terapije i radiologije u Domu zdravlja. Na taj će se način omogućiti pružanje 17 novih usluga koje navedene ordinacije dosad nisu pružale, modernizirat će se općinske ambulante kao i domove zdravlja, a sve to će u konačnici utjecati na veću kvalitetu života i ostanak građana u ruralnim područjima.

Projekt je odobren u sklopu Poziva „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini“, u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“, od Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ukupna vrijednost projekta je 8.268.710,10, prihvatljivi troškovi iznose 8.007.322,55 kuna, a Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odobrilo je 6.700.186,35 kuna bespovratnih sredstava, s time da je izvor financiranja Europski fond za regionalni razvoj. Udio vlastitog sufinanciranja za Županiju iznosi 1.307.136,20 kuna, a od tog iznosa 80% financira Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini. Projekt traje do lipnja 2019. godine.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja, voditelj projekta Vladimir Šadek te članica projektnog tima Melita Bušljeta.

Služba ureda župana